Helado.be
Image default
Zakelijk

Horecakleding voor uw personeel

Wat voor horecakleding is er?

Horecakleding kan bedoeld zijn om een status uit te drukken, je te laten onderscheiden van de anderen of bijvoorbeeld voor het herkenbaar maken van een logo of bedrijfsimago.

Bij Horecakleding horen: blouses & overhemden, Schorten, Koksbroeken, Koksbuizen, Sloven, Stropdassen, Dames blouses en heren overhemden. Voor een kok kunnen koksbuizen en koksbroeken gebruikt worden, maar ook een schort kan hier worden gebruikt. Een koksbuis is voor het bovenlichaam. Voor een kelner kunnen blouses, sloven, ook schorten kunnen hier worden gebruikt en stropdassen.

Welke materialen worden er gebruikt?

Een stropdas kan heel erg goed worden gebruikt bij horecakleding. Een stropdas is een langgerekt stuk stof dat om de hals kan worden geknoopt, meestal is het van zijde. Dassen worden traditioneel door mannen gedragen boven een overhemd. Het niet dragen of juist wel dragen van een bepaalde das kunnen verschillende uitdrukkingen zijn, van een functie, maatschappelijke positie of levensovertuiging. Het materiaal van dassen is verschillend. Meestal is de das van zijde, polyester of katoen, maar ook wol, linnen of leer wordt gebruikt om dassen te maken. Vooral zijde is erg geschikt om dassen van te maken. Dassen die gemaakt zijn van zijde zijn vaak in het algemeen van hogere kwaliteit en zijn vaak ook duurder dan dassen die gemaakt zijn van polyester. Van welk materiaal een das ook maar is gemaakt, bij normaal gebruik ondervindt een das weinig slijtage en kan dus als het goed onderhouden wordt jarenlang meegaan.

Dassen kunnen op verschillende manieren worden geknoopt. Wetenschappers hebben een wiskundige studie uitgevoerd over het knopen van dassen. Hieruit bleek dat een gemiddelde das op 85 verschillende manieren geknoopt kan worden. De lengte en dikte van de das kunnen enkele mogelijkheden beperken. De meest bekende knopen zijn:

Knopen voor stropdassen

–          Four-in-hand (platte knoop), dit is de eenvoudigste gangbare wijze van het knopen van de stropdas. Deze knoop past het beste bij een standaard buttun-down overhemd met een brede stropdas van een zware stof.

–          Prattknoop (shelby knoop), dit is een strakke en vrij brede knoop. Hij past bij elk overhemd en werkt het beste bij een stropdas die wat breder zijn met een dunne stof. Deze knoop is uitgevonden in 1989

–          Enkele windsor, is de modieuze versie van de dubbele windsor. Past bij elk soort overhemd. Vooral bredere stropdassen gemaakt van een lichte stof komen hier het beste tot hun recht.

–          Dubbele windsor, deze knoop is een dikke, brede en driehoekige knoop die zelfvertrouwen uitstraald. Deze knoop past het beste bij een breed-uitstaande boord en is erg eenvoudig te leggen

Alle knopen behalve de dubbele windsor leveren een iets asymmetrische knoop op.

Voor meer info : http://www.shirtsenzo.nl/horeca-kleding/