Helado.be
Image default
Mode en Kleding

Oorbellen

De meeste oorbellen zijn van edelmetaal gemaakt. Een edelmetaal is een metaal weinig wordt aangetast door oxidatie. Om deze reden worden edelmetalen dikwijls voor oorbellen gebruikt. Zilver is een edelmetaal. En zilveren oorbellen zijn nog sterk oververtegenwoordigd in oorbellencollecties. Op zilver kan wel een zwarte laag ontstaan – zilversulfide. Deze is echter eenvoudig te verwijderen. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud.

Welke oorbellen draag jij?

Een speciale gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het vaak grote en opvallende oorringen. Minimalistische sieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. De oorbellen zijn dan subtiele highlights in een verschijning. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je meestal draagt. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Trends in oorbellen zijn er ook. Veel oorbeldragers hebben meerdere gaatjes in de oren. Ook wordt niet alleen maar de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp).

Oorbellen vinden die jij mooi vindt

In geen enkele verzameling sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. En oorbellen kan men eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden gekozen aan de hand van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Sieradenwinkels zijn er al veel. Een website helemaal over oorbellen. Geen kleine traditionele collectie, maar een online verzameling van een diversiteit van oorbellen. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten en maten. En voor elk budget.

 

De prijs van oorbellen is afhankelijk van het materiaal waarvan de sieraden zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld zilver. Ook worden oorbellen soms gemaakt met dure diamanten; dan loopt de prijs snel op. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico allergische reacties van de huid.

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen vaker voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen het vaakst voor zilveren of gouden oorbellen.

Oorbellen via internet kopen heeft een reeks voordelen ten opzichte van oorbellen kopen in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in allerlei online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Dikwijls zijn oorbellen online ook betaalbaarder, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet verrekend hoeven worden in de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is dat je de oorbellen niet direct in je oren kunt zien. Maar vrijwel alle online juweliers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om sieraden kosteloos terug te sturen.

 

Oorbellen als piercing

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door het oor van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje door het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met een gaatjespistool of piercing. Het wordt ten zeerste aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele piercer.

Gaatjes laten maken

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste vrouwen of meisjes hebben in twee oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het oorbellen schieten gebeurt meestal al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude wijze van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in je oren te dragen.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van een diversiteit van soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een veel vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in diverse vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel meestal een groot aantal soorten versieringen gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in een diversiteit van vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en diverse soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

Online vind je o.a. oorbellen en oorringen via oorbellen.info. Een grote collectie van een reeks oorbellen is op meerdere wijzen door te kijken. Het toont een uitgebreid overzicht van diverse juweliers. Blader zelf door de collectie of er een geschikt set oorbellen voor jezelf aanwezig is.

Voor meer info : https://www.oorbellen.info/