Helado.be
Image default
Mode en Kleding

Wat is een goeie werkhouding?

Wat echt een goede werkhouding is, hangt natuurlijk af van wat u doet, maar meestal is een comfortabele, rechtopstaande werkhouding, veel korte pauzes effectiever dan een paar lange pauzes en vermijd onnodig bukken het belangrijkste. Overdag neem je immers verschillende houdingen aan, zoals zitten, staan, lopen, hurken en reiken. Om te weten of het stressvol is, moet je ook bedenken hoe lang en hoe vaak je de pose moet doen, en afwisselen met andere poses mocht je klachten van een bepaalde pose krijgen.

Waarom het dragen van werkschoenen belangrijk is

Waarom weiligheidsschoenen kopen? weiligheidsschoenen  zorgen voor veiligheid op de werkvloer en zijn daarom in veel situaties onmisbaar. Vergeet niet dat je met veel zware en scherpe voorwerpen werkt en als dat op je voeten valt, hebben we een probleem want dat is natuurlijk geen pretje, daarom zijn er speciale werkschoenen voor verschillende beroepen. Ook handig als je een bepaalde activiteit doet met ongeschikte schoenen, zoals bukken op hoge werkschoenen want daar kunnen ook veel mensen bepaalde klachten over kunnen hebben.

Werksokken

Naast werkschoenen zijn er ook werksokken, die zorgen voor bescherming tussen de huid en de schoen en zullen ook nog eens comfortabeler zitten. Sokken beschermen je niet alleen tegen kou en hitte, maar ook tegen vochtverlies. Denk er ook aan dat je buiten moet werken als het bijvoorbeeld vriest. Ten slotte zijn er een heleboel sokken in verschillende soorten en maten.

Klachten mocht je geen werkschoenen gebruiken

Enkele voorbeelden van klachten die kunnen worden veroorzaakt door een slechte zithouding of een slechte werkhouding zijn rugklachten, nekklachten waaronder een verkeerde ontwikkeling van de spieren en lichaamsdeel. Voor sommige mensen zijn deze klachten zo ernstig dat ze er de rest van hun leven mee moeten leven, Maar dat geld natuurlijk niet voor iedereen. De meeste mensen letten  er toch voor alle zekerheid op met wat ze doen of staan.