Helado.be
Image default
Auto

Ik wil een auto leasen, wat kost het?

Particulier leasen, dat lijkt duurder dan via de werkgever maar uiteindelijk valt het wel mee. Er zijn verschillende kosten die je moet maken, maar het blijkt dat dit goedkoper is dan een auto kopen. Dat komt door diverse zakelijke dingen die geregeld worden, maar in de meeste gevallen doet de leasemaatschappij dit voor je. Het is dus zeker van belang om voor een goede, kwaliteit leasemaatschappij te gaan, zodat je zeker bent van je zaak en de zakelijke kanten van de leaseauto.

Bijtelling, dat maakt het verschil

Hoe zuiniger de auto, hoe minder bijtelling je betaalt. Daar komt het eigenlijk op neer. Het heeft ook te maken met hoe oud de auto is, wat je inkomen is en de cataloguswaarde van de oude. Maar uiteindelijk kun je hier het verschil maken met de prijs die je betaald aan de leaseauto. Bij de aanschaf kun je natuurlijk overwegen om geen zuinige auto te kiezen. Een Citroen Berlingo leasen is ten slotte ook mogelijk en helemaal niet zuinig of schoon. Maar grote kans dat je daar meer voor betaald dan een andere auto die echt milieuvriendelijk getest is. De keuze is aan jou en dat zul je terugzien in de bijtelling.

Het leasecontract

Bij het leasen van een auto moet je –natuurlijk- een contract ondertekenen. Dit is een overeenkomst tussen jou, de leaser en de leasemaatschappij. Hierin kunnen weer ontzettend veel dingen verschillen. Zo kun je ervoor kiezen om wel of geen brandstof mee te nemen in het contract of onderhandelen over prijzen of opties die er zijn rondom wegenbelasting. Toch blijft alles afhankelijk van de auto die je hebt gekozen, want deze is wel of niet milieuvriendelijk en dat maakt een heel groot verschil. Hoe je ook wilt gaan leasen, alle beslissingen liggen bij jou.

Voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen