Helado.be
Image default
Bedrijven

Zo creëer je eenvoudig meer kantoor en magazijnruimte

Ondernemers staan altijd wel voor uitdagingen, hoe zet je personeel efficiënt in, hoe bespaar je zoveel mogelijk kosten op een werkbare manier? Hoe gebruiken we onze werkplekken en opslag zo effectief mogelijk? En ga zo maar door. Stel uw bedrijf groeit en groeit langzaamaan ook wel uit het spreekwoordelijke jasje. Wat gaat u dan doen? Op zoek naar een ander onderkomen lijkt de oplossing, maar dat gaat gepaard met heel veel hoofdbrekens en kosten. Wellicht is het een idee om de huidige ruimte onder de loep te nemen en te kijken hoe deze eventueel aangepast kan worden.

Snel wordt gedacht dat dit niet kan of dat dit heel veel werk en kosten op gaat leveren. Maar niets is minder waar. Heeft u al eens van een entresolvloer gehoord? Dat is een tussenvloer die opgebouwd wordt met stalen profielen en waarmee u relatief eenvoudig meer werk- of magazijnruimte creëert. Het fijne van de entresol systeemvloer is dat het volledig vrijstaand is. Dit houdt in dat de huidige bouw niet belast wordt met een extra verdieping. Er zijn ook geen extra voorzieningen nodig om de vloer mogelijk te maken. De vloer staat op stalen profielen en de kracht en gewicht worden via de gebouwvloer afgedragen.

De entresolvloer is ook een fijn ‘flexibel’ systeem aangezien het en vrijstaande constructie is die uit elkaar gehaald kan worden. Dus gaat u op termijn toch naar een andere locatie of komt er een locatie bij? Dan kunt u de vloer gemakkelijk verplaatsen. Nog een fijn element van deze entresolvloer is dat deze ook in meerdere niveaus kan worden uitgevoerd. Op deze manier kunt u nog meer ruimte benutten. De entresolvloeren kunnen op maat geproduceerd worden. U kunt zich dus goed laten voorlichten en samen met de uitvoerende partij kijken wat voor u en uw bedrijf de beste oplossing zou zijn. Zo komt u tot een oplossing die relatief snel gerealiseerd kan worden, die geen ingrijpende verbouwingen met zich mee brengt, dat veilig is, dat eventueel verhuisd kan worden en heel belangrijk die extra ruimte realiseert.

U hoeft als ondernemer natuurlijk niet direct uw hele bedrijf onder handen te nemen, u kunt ook voorzichtig beginnen met een kleine uitbreiding in ruimte, de entresolvloeren kunt u namelijk altijd uitbreiden. Dankzij het elementen systeem kan extra opslagruimte of meerdere werkplekken altijd gerealiseerd worden. Direct groots aanpakken? Ook dat is mogelijk, er zijn zware belastingen en grote overspanningen mogelijk die ook snel en veilig gerealiseerd kunnen worden. Als u eenmaal een entresolvloer heeft in uw bedrijf kunt u weer verder werken aan nog meer uitbreiding. Nu is het bewijs geleverd dat een entresolvloer uitkomst kan bieden in het ruimteprobleem dat veel ondernemers ervaren, tegen relatief lage kosten met als grote plus meer efficiëntie en dus meer kostenbesparing.