Helado.be
Image default
Auto

Particulier een auto leasen, slim idee of verspilling van geld?

VW Transporter leasen bij bus leasen

Veel mensen denken dat het leasen van een auto alleen wordt gedaan door mensen die veel zakelijke kilometers rijden. Voor een groot deel klopt dit inderdaad en dat heeft voornamelijk met de belasting te maken. Eigen ondernemers of bedrijven die hun werknemers zakelijk in een leaseauto laten rondrijden, kunnen namelijk veel van de gemaakte kosten aftrekken van de belasting. Hierdoor is leasen vaak goedkoper dan het zelf aanschaffen van een auto. Bovendien is leasen ook vanwege andere redenen aantrekkelijk. Zo heb je vaak geen omkijken naar het onderhoud van de auto en kun je de wagen iedere twee jaar omruilen voor een nieuw model.

Wanneer voordelig?

Toch is ook voor particulieren natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een leaseauto. Maar is dat financieel ook een goed idee? Dat hangt van een aantal factoren af. Ten eerste is er natuurlijk de vraag hoe veel je eigenlijk rijdt met je auto. Hoe meer kilometers je namelijk rijdt, des te voordeliger leasen namelijk is. Bij veel leasecontracten met nieuwe auto’s krijg je namelijk een onbeperkt aantal kilometers die je kunt rijden. En hoe meer je rijdt, des te meer slijtage je hebt aan de auto. Hoe groter dus ook de afschrijving en de kans dat je onderhoud moet laten uitvoeren. Koop je dan zelf een nieuwe auto, dan is de kans groot dat je daarmee na vijf tot tien jaar al een zeer groot aantal kilometers mee hebt gereden erg groot.

Andere factoren

Andere factoren van belang zijn ondermeer de wegenbelasting, autoverzekeringen en wegenbelasting. Bij leasen blijft de auto altijd eigendom van de verhuurder. Dergelijke kosten vallen dan ook voor zijn rekening. Deze worden natuurlijk wel doorberekend in de leaseprijs. Het meest lonend is natuurlijk het vergelijken van leaseauto’s op internet. Of je nu een bestelauto leasen wilt, of op zoek bent naar een Peugeot partner lease, je vind het daar allemaal. En voor de beste prijs.

Voor meer info : https://www.busleasen.com