Helado.be
Image default
Mode en Kleding

Paardrijkleding” Rijbroeken, rijlaarzen en bodyprotectors” Veilig paardrijden

Paardrijkleding” Rijbroeken, rijlaarzen en bodyprotectors” Veilig paardrijden

 

Een goed begin is het halve werk en met de juiste rijkleding ben je voorbereid om te gaan paardrijden. Een ruiter hoort speciale paard rijkleding te dragen om zich te beschermen. Een belangrijk beschermmiddel in de ruitersport is een cap, (paardrijkcap) deze word ook wel de rijhelm genoemd. Zonder het dragen van een cap kun je je behoorlijk bezeren na een val tot gtote ernstige gevolgen. Enkele andere manieren om je te beschermen tijdens het paardrijden is het dragen van een > bodyprotector. < Een bodyprotector is vooral aangeraden voor de beginnende ruiters maar ook zeker voor de gevordenen. Een bodyprotector dient als beschermmiddel voor de wervelkolom, de ribben en alle bijliggende organen. Hiernaast is het ook zeer belangrijk voor een ruiter dat hij de juiste kleding en rijschoeisel draagt.

 

De verschillende soorten paardrijkleding zoals de rijbroek, rijlaarzen, handschoen en toebehoren op een rij.

Paardrijkleding is verdeelt in verschillende segmenten voor verschillende onderdelen. Van basic paardrijbroeken tot  exclusieve wedstrijdkleding. Rijbroeken kun je kopen in allerlei soorten en maten. Het dragen van een rijbroek is onder andere belangrijk om perfect in het zadel te kunnen zitten, zo zijn er rijbroeken met een zitvlak van leer of silliconen deze zijn erg comfortabel en het zorgt voor betere grip. Iets wat net zo belangrijk is, is het dragen van goede rijhandschoenen. Rijhandschoenen zorgen voor grip aan de teugels en dat je geen snijwonden in je handen kunt krijgen. In de koude winterdagen is het belangrijk dat een ruiter zich warm aantrekt. Meestal draagt hij een warme jas of bodywarmer. Bij mooier weer  kiest een ruiter meestal voor een polo of een blouse.

Wedstrijdkleding paardrijden

Wanneer hij zich wat verder heeft ontwikkelt is de kans groot dat hij op concours gaat of aan andere wedstrijden meedoet. Tijdens een wedstrijd draagt een ruiter speciale wedstrijdkleding. Onder wedstrijd kleding verstaan we meestal een witte rijbroek met daar bovenop een nette polo en een wedstrijdjasje. Naast paard rijkleding is het dragen van rijlaarzen net zo belangrijk. Enkele kenmerken van rijlaarzen zijn dat hij nauw sluit en een hoge schacht heeft tot aan de knie. Onder de rijlaars draagt een ruiter speciale rijsokken. Deze hebben vaak een leuk printje en zijn lekker warm voor in de winter. Naast de rijlaarzen zijn er ook nog jodhpurs. De jodhpurs hebben een groot voordeel. Deze kun je namelijk voor zowel als stalschoenen gebruiken maar ook als rijlaarzen. Dit kun je doen door aan de jodhpurs een paar chaps toe te voegen. Zo kun je de jodhpurs in een mum van tijd gewoon als rijlaarzen gebruiken. Veel ruiters die al wat verder zijn in het beoefenen van techniek doen mee aan wedstrijden. Tijdens zo’n wedstrijd word er heel veel gekeken naar wat je uitstraalt. Die uitstraling wordt voor een groot deel al bepaald door de kleding die je draagt. Hierbij wordt niet alleen gelet op kleding maar op hele kleine details. Zoals plastrons of plastronspelden. Tot slot kan een ruiter er ook nog voor kiezen om verschillende accessoires te dragen. Hierbij kun je denken aan haarnetjes maar ook aan spelden en leuke strikjes zo kan je eenvoudig meer uitstralig geven in de wedstrijd.

 

paardrijkleding hoeft niet duur te zijn” Veilig goedkoop kan ook!

Wanneer een ruiter al deze spullen tot zijn beschikking heeft is hij klaar om te gaan paardrijden, natuurlijk kan het rijden ook basic veilig en dan hoeft de rijkleding niet duur te zijn!  Er zijn bijvoorbeeld rijlaarzen van rubber voor 25 euro en van leer van 250 in beide gevallen hebt de laarzen te voorkomen dat je ergens achter blijft haken, voorkomt deze schuren op de benen en beschermen ze voor het vast komen te zitten in de rijbeugels! Ook zijn er veiling sites met ruitersport aanbiedingen zodat je goedkope en toch goede paardrijkleding kunt bemachtigen.

Bijvoorbeeld Happyhorsedeal Ruitersport Aanbiedingen Hier kunt je goedkope paardrijleding vinden en zelfs meebieden op veiligen en ruitersport acties, ( outlet)

 

Diverse Soorten paardrijkleding op een rij:

  • –          Bodyprotectoren
  • –          rijhandschoenen
  • –          Pardrijcaps
  • –          Rijbroeken
  • –          Rijlaarzen
  • –          Jodhpurs
  • –          Chaps
  • –          Wedstrijdkleding

 

 

Voor meer info : https://123ruitersport.nl/paardrijkleding.html