Helado.be
Image default
Auto's en Motoren

Kiezen uit beschikbare rolstoelbussen

Rolstoelbussen zijn in vele verschillende uitvoeringen beschikbaar. Het is belangrijk om te bedenken waar en zelfs wanneer je er een wil gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je een enkele keer jouw ene invalide oma naar een verjaardagsfeestje wil rijden of dat je een keer per week een hele vriendengroep aan minder valide oude van dagen naar de wekelijke picknick in het stadspark wil rijden. Bedenk dus goed waar je de bus precies voor nodig hebt. Dat vergemakkelijkt het keuzeproces.

Een enkele keer nood voor rolstoelbussen

Je hebt een paar keer per jaar een rolstoelbus nodig als de plaatselijke mytylschool een schooluitje heeft. Dan zal je de busjes eerder willen huren dan aanschaffen. In dat geval kun je kijken naar de opties om een enkele keer een busje huren. Maar daarin hoef je niemand iets te kort te doen. Ook als je maar zelden gebruik maakt van dit speciale vervoer, zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Grote busjes, kleinere busjes, verschillende manieren voor instappen, het is allemaal mogelijk. Niemand die op stap gaat hoeft in te leveren op comfort tijdens de rit.

Rolstoelbussen voor alledaags gebruik

Als een gezinslid in een rolstoel zit, zijn rolstoelbussen geen overbodige luxe. Maar dan is huren niet meer praktisch. In dat geval is er ook de mogelijkheid om een passende bus te leasen. En om het nog fijner te maken, ben je niet gebonden aan een enkel model. De nieuwe bus zal niet alleen praktisch zijn voor de rolstoelgebruiker, maar ook volgens de wensen van de begeleidend bestuurder.  Je kan kiezen uit verschillende merken en modellen, zodat het rijden in een busje ook nog comfortabel blijft als het een routine is.  Rolstoelbussen zijn allang geen krakkemikkige busjes meer waar de rolstoel net in past en de bestuurder maar net achter het stuur kan kruipen.