Helado.be
Image default
Woningen

Voorkom dat woonlasten je tot last worden en bespaar!

We ontkomen er geen van allen aan, de woonlasten. Deze lasten snoepen een groot deel van uw salaris op. Tijd om de vaste lasten eens grondig onder de loep te nemen en u van bespaartips te voorzien.

Besparen op woonlasten

Om op uw lasten te kunnen besparen, is het belangrijk om te weten, waar winst te behalen valt. Neem eens de tijd om de volgende vaste uitgaven onder de loep te nemen:

  • huur of hypotheek
  • verzekeringen
  • energie
  • onderhoud woning

Huur of hypotheek

Woont u in een huurwoning, kijkt u dan eens of u recht hebt op extra huurtoeslag. Inkomens veranderen nogal eens. Een klein verschil kan dan grote effecten hebben op uw recht op toeslag. Hebt u een eigen woning, dan rust daar waarschijnlijk een hypotheek op. Door goed in kaart te brengen, hoe lang de de rente nog vaststaat en rentepercentages te vergelijken, kan snel een besparing worden gerealiseerd.

Verzekeringen

Bij een eigen huis komen andere verzekeringen kijken dan bij een huurwoning. Een inboedelverzekering op overstappen.nl vergelijkt u eenvoudig. Zo weet u zeker dat uw roerende goederen goed verzekerd zijn tegen de laagste prijs. Een besparing op uw woonlasten is dan zo geregeld. Een inboedelverzekering is belangrijk voor zowel huurders als eigenaren van woningen. Voor huiseigenaren is het verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Hiermee dekt u de waarde van uw woning Hierbij gaat het echt om het pand zelf, dus het onroerende deel. Opstalverzekering via overstappen.nl regelen gaat ook snel en betrouwbaar online. Vergelijk ook eens uw zorgverzekering. Aan het eind van het jaar is het moment aangebroken, waarop er kan worden gewisseld van zorgverzekeraar. In november zijn alle nieuwe prijzen bekend. Een vergelijkingssite is dan ideaal om alle voor- en nadelen van de diverse aanbieders onder de loep te nemen.

 

Energielasten

Energieleveranciers hebben vaak leuke aanbiedingen wanneer u overstapt van energiemaatschappij. Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om een gratis tablet of ander cadeau te krijgen, vaak is het een sigaar uit eigen doos. De maandelijks te betalen energiekosten maken immers blijvend deel uit van uw woonlasten. Probeer niet te veel te letten op de lokkertjes, maar kies voor een energieleverancier die het beste aanbod doet op financieel gebied. Als het dan ook nog eens duurzaam is, dan is dat helemaal ideaal.

Onderhoud woning

Bij een huurwoning is de verhuurder de aangewezen persoon om te voorzien in het onderhoud. Als huiseigenaar komt dat echter voor eigen rekening. Ook hierop valt te besparen. Laat u het verven altijd uitvoeren door een schildersbedrijf? Gebruik dan eens een aantal van uw snipperdagen om het huis zelf grondig in de verf te zetten. Dit hoeft maar eens per vijf jaar te gebeuren en bespaart een hoop geld als u het zelf uitvoert. Om de kosten binnen de perken te houden, kan het raadzaam zijn, hier een vast bedrag per maand voor aan de kant te sparen. Hierdoor maakt het onderhoud van uw woning direct deel uit van uw vaste lasten maar blijft het wel overzichtelijk.