Helado.be
Image default
Vakantie

7 Memorabele bezienswaardigheden in Sintra

Deze Portugese stad heeft je een unieke ervaring te bieden, vooral vanwege de groene bergen en de bijzondere gebouwen. De meest van deze gebouwen staan bovenop de heuvels en zijn daardoor ook een uitdaging om te bereiken. Als je er eenmaal bent word je getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Het is geen slecht idee om een auto te huren in Sintra. Als je van comfortabel reizen houdt en geen tijd wil verliezen moet je echt een auto huren, meer info hier: https://www.autoportugal.nl/. Het zal je helpen om eenvoudig de verschillende bezienswaardigheden van Sintra te bezoeken.

We zullen hier een aantal bezienswaardigheden van Sintra bespreken die je echt niet mag missen.

Bezienswaardigheden in Sintra

De volgende plekken mag je niet missen in Sintra.

Pena Paleis

Het paleis is ontworpen als zomerverblijf van Koning Ferdinand 2. Het is daarom ook een exotische plaats. Het paleis is in historische stijl gebouwd, in de 19e eeuw, en er zijn speciale bomen rondom geplaatst. Het beste deel is het uitzicht op het paleis en de grond eromheen.

Cabo da Roca

Dit zit op de grens van Sintra. Hier komen land en zee samen, maar het land is 140 meter hoger dan het zeeniveau. Je vindt er prachtige planten en schattige huisjes.

Het Park en Paleis van Monserrate

Deze plaats heeft meer een Engelse touch dan een Portugese. De architectuur is in de 19e eeuw ontworpen door een Engelse aristocraat. Het gebouw is geweldig aan de buitenkant , ook vanwege de prachtige bloemen en het groen in het park.

Cruz Alta

Als je naar het Pena park gaat om te wandelen moet je Cruz Alta echt bezoeken. Hier staat een prachtig stenen kruis. Het punt is 528 meter hoog en je hebt er een prachtig uitzicht over het Pena Paleis.

Kasteel van de Moren

Dit kasteel bevindt zich aan de noordoost zijde van Sintra. Hier staan een aantal ruïnes van kastelen op de top van de bergen. Er is een muur met vierkante torens die helpt bij het beklimmen van de steile berg. De uitzichten die je vanaf deze plek krijgt zijn adembenemend.

Paleis van Sintra

Het Paleis van Sintra staat bekend vanwege het architectonische design. Het gebouw heeft 2 torens en de architectonische stijl van het gebouw komt uit de 15e eeuw, of eerder. Dit gebouw was toen een woning. Het is niet alleen prachtig aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant opvallend door de prachtige versieringen.

Palácio Nacional e Jardins de Queluz

Dit is een oud gebouw, gebouwd in de 18e eeuw. De buitenkant bestaat volledig uit steen. Eén van de leukste dingen die hier te zien is, is een fontein met een aantal kleine standbeelden gemaakt van steen.

Conclusie

Sintra is de plaats waar de oudste gebouwen worden aangevuld met de aanwezigheid van de oudste bomen. Dit maakt de omgeving ook zo uniek en geweldig. Als je op reis gaat naar Sintra, mogen de plaatsen die we hier hebben genoemd niet ontbreken op je to-do lijst. Dit zijn enkele van de beste locaties die je in Sintra kunt bezoeken.

https://www.autoportugal.nl/