Helado.be
Image default
Financieel

Een tweedehands auto kopen

Als jouw huidige auto kapot of gedateerd is, dan kun je op zoek gaan naar een nieuwe auto. De meeste mensen gaan dan voor een tweedehands auto. Deze zijn een stuk goedkoper en zijn nog steeds erg betrouwbaar. Bijna iedere autogarage heeft gebruikte auto’s te koop, dus het aanbod is enorm. Soms kan dit de keuze ook moeilijker maken. Bepaal daarom wat voor een auto je nodig hebt en welke kenmerken deze moet hebben. Als je een gezin hebt, dan is een stationwagen of SUV wellicht de beste keuze. Maar woon je alleen of met één ander persoon, dan volstaat een 3-deurs auto al snel.

Soms zie je echter een droomauto met een hoog prijskaartje. Dit kan een luxe uitvoering of een sportauto zijn. Het kan echter zijn dat je momenteel niet de financiële middelen bezit om deze aankoop te voldoen. Je kunt dan nog even sparen, met het risico dat je droomauto verkocht wordt in de tussentijd. Een andere optie is om een lening tweedehandswagen aan te vragen. Na de goedkeuring van de aanvraag staat het geld vrijwel direct op je rekening. Hierdoor kun je snel handelen en voorkom je dat jouw droomauto voor je neus wordt weggekaapt.

Aandachtspunten tweedehandswagen

Bij de aanschaf van een tweedehandswagen is het belangrijk om een paar dingen te controleren. Vooral als je de lening voor een tweedehandswagen verstandig wilt spenderen. Vraag altijd een proefrit aan en controleer meteen de staat onder de motorkap. Zo kun je eventuele problemen snel opsporen. Vraag ook alle informatie over de autogeschiedenis, zoals eventuele schade en vorige eigenaren. Tot slot kun je voor de zekerheid een aankoopkeuring laten doen. Dan weet je zeker wat voor een auto je koopt en of er geen technische problemen zijn.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto/tweedehands/