Helado.be
Image default
Aanbiedingen

Vijf dingen over baby draagzakken

Er zijn zoveel prachtige voordelen van het dragen van een draagzak baby. Van het ondersteunen van de natuurlijke houding van de baby tot het verminderen van het huilen van de baby, het versterken van de band tussen de baby en zijn verzorgers en meer, het gebruik van een draagzak is een win-win voor jou en je baby, emotioneel, cognitief en fysiek.

Maar als je nog nooit een draagzak hebt gebruikt, is alles nieuw en onbekend. Wat voor soort ergonomische draagzak moet je gebruiken? Wanneer kun je een draagzak gaan gebruiken? Hoe zit het met de veiligheid van de draagzak en heupdysplasie?

Je kunt een draagzak vanaf de eerste dag gebruiken

Sommige ouders denken dat ze een draagzak pas kunnen gebruiken als hun baby 6 weken of ouder is, of ze kiezen ervoor daarmee te wachten. Maar je kunt een draagzak meenemen naar het ziekenhuis en hem gebruiken op de dag dat je baby wordt geboren, zolang hij of zij tenminste zeven (7) pond weegt. Het is belangrijk dat baby’s vanaf het begin een nauwe band met mama en papa hebben. En hoewel je die band kunt krijgen door je baby in je armen te houden, is het niet handig om je baby meer dan vier uur per dag vast te houden. Maar een draagzak is dat wel. Bovendien is het een geweldige manier om de voordelen van huid-op-huidcontact vanaf het begin te benutten.  Zorg ervoor dat je baby aan het minimumgewicht voor je draagzak voldoet, en in sommige gevallen moet je een infant insert gebruiken tot hij een bepaald gewicht heeft bereikt.

Doe onderzoek naar verschillende draagzakken

Er zijn zoveel soorten draagzakken. De meest gebruikte zijn tegenwoordig wraps, draagdoeken, draagzakken met een zachte structuur (vaak “gesp” en Mei Tai genoemd). Onderzoek de verschillende types en veiligheidsbeoordelingen online, vraag familie en vrienden over babydragers die zij gebruiken. En ga verschillende soorten babydragers in winkels bekijken voordat je er een koopt.

 

Ken de verschillende draagposities en weet wanneer je ze moet gebruiken. 

De belangrijkste draagposities zijn

 

  • Naar voren gericht

  • Naar buiten gericht

  • Heupdragen

  • Dragen op de rug

 

Het gewicht, de leeftijd en de ontwikkelingsfase van jouw baby bepalen wanneer je de verschillende draagposities kunt gebruiken. Je moet natuurlijk de gebruiksaanwijzing van jouw draagdoek baby raadplegen om er zeker van te zijn dat je het minimumgewicht en de minimumleeftijd in acht neemt, maar het volgende is ongeveer wanneer u de vier verschillende draagposities kunt gaan gebruiken, afhankelijk van de leeftijd:

 

Naar buiten gericht: 4-6+ maanden (de nek van de baby moet sterk genoeg zijn om zijn hoofd omhoog te houden, dus dit kan al vanaf 4 maanden zijn of pas vanaf 6 maanden).

Heupdragen: 6+ maanden

Dus hij begint voortdurend op en af te willen stappen en je bent het gedoe met een ingewikkelde draagzak een beetje zat. Hoe bevredig je zijn nieuwsgierigheid en houd je hem veilig in de drager? Dat is eenvoudig, heupdragen is de perfecte oplossing. Je kunt je baby het gemak geven om te ontdekken en nieuwsgierig te blijven, terwijl hij toch veilig is!

 

Rugdrager: 6+ maanden

Je kleintje begint meer te bewegen terwijl je hem draagt en is nieuwsgieriger naar wat er in de wereld om hem heen gebeurt, dat is geweldig! Een drager die meegroeit met je baby en zijn behoeften is essentieel en daarom is een 360 Baby Carrier een geweldige oplossing voor je kleintje en je portemonnee!