Helado.be
Image default
Gezondheid

Tips voor het verwijderen van een moedervlek

Tips voor het verwijderen van een moedervlek

Een moedervlek is een ophoping van pigment. Ze kunnen ontstaan door blootstelling aan de zon maar ook erfelijk bepaald zijn. Een moedervlek kan donkerbruin of lichtbruin van kleur zijn. Het is ook mogelijk dat beide kleuren in één moedervlek aanwezig zijn. Ze kunnen plat op de huid liggen of een bolletje bovenop de huid vormen.

Wat kan ik doen om een moedervlek te voorkomen?

Omdat een moedervlek vaak genetisch bepaald is, kan je daar geen invloed op uitoefenen. Het enige wat je kan doen is verstandig omgaan met zonlicht. Smeer altijd met een hoge factor, zelfs wanneer je maar heel even in de zon komt. Zoek tussen elf en drie uur, als de zon het sterkst is, de schaduw op.

Tips voor het verwijderen van een moedervlek

Een arts kan een moedervlek weghalen. Dit gaat door middel van een verdoving, vervolgens wordt de moedervlek weggesneden. Maar er bestaat ook een minder rigoureuze aanpak. Dit kan met het gebruik van een blekende crème. Deze crème kan de moedervlekken een stuk lichter maken. Hierdoor zijn de moedervlekken niet of nauwelijks meer zichtbaar.

Skinlight crème voor het verwijderen van een moedervlek

Skinlight is een product wat in Nederland gemaakt is en goedgekeurd voor de Europese markt. Je huid kan niet geïrriteerd raken door deze crème omdat het blekende bestanddelen bevat die geschikt zijn voor ieder huidtype. Skinlight kan dus zorgeloos gebruikt worden, zelfs met een gevoelige huid.

Voor meer info : https://www.moedervlekverwijderen.net/