Helado.be
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe Pvc ramen aanschaffen

Als je nieuwe ramen wilt. is het belangrijk dat je vooraf weet wat je wensen zijn. Wil je een onderhoudsvriendelijk raam dat lang mee gaat, dan is het verstandig om te kiezen voor een Pvc raam.

Een belangrijke reden dat Pvc ramen zo populair zijn is de lage prijs. Voor 110 euro kan je de huidige ramen al vervangen voor een 60×60 cm Pvc raam. Voor een kunststof draai-kiepraam van 60x60cm ligt die prijs op ongeveer 250 euro. In vergelijking met hardhouten ramen en aluminium ramen liggen deze kosten een stuk lager. Een bijkomend voordeel van Pvc ramen is dat je het gemakkelijk kan schoonmaken en dat kunststof weinig onderhoud vraagt. Dit betekent dat je in de toekomst ook minder kosten zal maken voor het onderhoud van je ramen. Tevens gaat er bij Pvc ramen minder warmte verloren. Het heeft een isolerende werking waardoor je dit ook zal merken door de kosten die je bespaart op de energierekening.

Pvc ramen vervangen

Buiten het besparen van kosten door het aanschaffen van kunsstof ramen, kunnen er ook kosten worden bespaard door de prijzen van verschillende raamspecialisten te vergelijken. De prijzen voor de verschillende aanbieders kunnen tot wel 30% verschillen. Het is daarom altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen voor het vervangen van je ramen. Er wordt natuurlijk ook verschil gemaakt tussen het soort raam dat je wilt vervangen. Denk hierbij aan het verschil in deurramen, raamramen (draairaam, klapraam, tuimelraam) en de afmetingen van het raam.

Het is ook altijd aan te raden om meerdere oude ramen te laten vervangen voor Pvc ramen. Je bespaart hierdoor al op de voorrijkosten en ook krijg je misschien andere voordelige aanbiedingen. Vraag hiervoor daarom altijd verschillende offertes aan, zodat je een goede vergelijking kan maken van de kosten voor de kunsstof ramen.

Pvc ramen onderhouden

Je kan een hoop kosten besparen als je ramen goed onderhoudt. Je voorkomt daarmee problemen en merkt deze ook sneller op. Door goed onderhoud verleng je de levensduur van je ramen. Bij Pvc ramen zul je minder onderhoud nodig hebben dan bij bijvoorbeeld houten ramen, maar het is goed om je ramen regelmatig met een natte doek en wat reinigingsmiddel schoon te maken (bijvoorbeeld tijdens het ramenlappen). Let hierbij wel op dat je geen schuurmiddel, chloor of zuren gebruikt want daarmee kun je Pvc ramen wél beschadigen. Als je Pvc ramen mooi glanzend wilt houden kun je deze een keer per jaar in de wax zetten. Door de wax hecht vuil minder snel aan je ramen en blijft de kleur van je ramen helderder.

Door goed onderhoud kun je ook besparen op de kosten voor reparatiewerkzaamheden. Als jee ramen ernstige gebreken hebben dan is het  beter om je ramen te vervangen. Hiermee voorkom je verdere problemen zoals lekkage en houtrot.

Ramen zitten op plaatsen in huis en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest gebruikte soort is tegenwoordig het Pvc raam. De reden dat er tegenwoordig vaaker voor een Pvc raam wordt gekozen in plaats van bijvoorbeeld een houten raam is vrij eenvoudig te verklaren. Een Pvc raam heeft namelijk een veel langere levensduur en heeft praktisch geen onderhoud nodig. De kosten voor een kunsstof raam zijn daardoor wel hoger dan bij houten.

Als je een kunstsof raam wilt laten plaatsen is het belangrijk om vooraf voldoende informatie in te winnnen en de verschillende kosten met elkaar te vergelijken. Op deze website en in het menu aan de rechterkant vind je allerlei informatie over de mogelijkheden en op welke manier je met Pvc ramen kosten kan besparen.

Voor meer info : http://prijzenramenendeuren.be/waarom-kiezen-voor-pvc-deuren-en-ramen/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar tuinmeubelen? Hier een aantal tips.

Sectionale poorten: info & advies over een sectionale poort

Een slotenmaker in de buurt van Gent vinden?