Helado.be
Image default
Eten en drinken

4 bewaartips om aardappelen vers te houden

Als er één groente is die ik altijd bij de hand heb, zijn het aardappelen. Mijn go-to bescheiden, veelzijdige, zuinige, doe-het-allemaal groente. Aardappelen zijn echt de werkpaardgroente van de keuken. En in tegenstelling tot de meeste andere groenten, sla ik, als het gaat om het kopen ervan, meestal een verscheidenheid aan puds in zonder een plan te hebben voor hoe ik ze ga gebruiken. Waarom? Want allereerst weet ik dat aardappelen, mits goed bewaard, maanden vers kunnen blijven. Ja, maanden (hoewel ik ze bijna altijd opgebruik lang voordat ze ontkiemen of bederven).

Het maakt niet uit welke variëteit ik oppik, of het nu Russets, rode aardappelen, yams of zoete aardappelen zijn, het kost niet veel moeite om er iets heerlijks van te maken. Er is niets dat deze eenvoudige schnitzels niet kunnen, plus zoveel verschillende kookmethodes en manieren om ze op tafel te krijgen. Kies tussen bakken, braden, pureren of grillen, en je hebt een super bevredigende aardappelkant om samen te werken met bijna alles wat we maken voor het avondeten. Of kook aardappelen in een stevige braadpan, soep of stoofpot en aardappelen zijn de ster van het diner.

De volgende keer dat je een zak aardappelen koopt (ga voor aardappelen die stevig aanvoelen en helemaal niet meegeven als ze worden geperst of zachte plekken hebben), hier zijn vier tips om te onthouden wanneer je thuiskomt om aardappel bewaren om ze zo lang vers te houden als mogelijk.

1. Bewaar aardappelen op een koele, donkere en droge plaats.

Als vuistregel geldt dat u aardappelen het beste kunt bewaren in een koele, droge ruimte van uw keuken, met goede ventilatie en niet in direct zonlicht. Een keukenkast of kast, zelfs de kelder of garage, kan alle goede keuzes maken. Het temperatuurbereik van 45 ° F tot 55 ° F is de ideale plek voor aardappelopslag, waar ze maanden mee kunnen gaan. Bij warmere of vochtigere temperaturen hebben ze de neiging om te ontkiemen of slecht te worden.

2. Een mand, kom of papieren zak is beter dan een plastic zak.

Een papieren zak, mand of grote kom is ideaal voor het bewaren van een stapel aardappelen, omdat ze voor voldoende luchtcirculatie zorgen. Als je aardappelen uit de winkel in een plastic zak naar huis hebt gedragen, kun je ze het beste verwijderen voor langdurige opslag. Plastic zakken of verzegelde containers kunnen vocht vasthouden, waardoor een vochtige omgeving ontstaat waar aardappelen sneller zullen bederven.

3. Bewaar aardappelen nooit in de koelkast.

Het is niet nodig om aardappelen in de koelkast te bewaren. Niet alleen verlengt het de houdbaarheid niet nog verder, maar de extra koele temperatuur kan mogelijk schadelijk zijn door het zetmeel van de groente in suiker te veranderen.

4. Bewaar aardappelen niet in de buurt van uien, bananen of appels.

Het is ook een goed idee om aardappelen uit de buurt van producten te bewaren, zoals uien, bananen en appels die ethyleengas produceren, waardoor nabijgelegen producten sneller rijpen en mogelijk sneller bederven.

Let op: Koop de Verse Aardappelen online bij Aardappelshop.