Helado.be
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in een kattenkrabpaal

Wat te zoeken in een kattenkrabpaal

Voor katten is krabben een noodzaak, geen hobby. Volgens de ASPCA krabben ze niet omdat ze kwaadaardig zijn en de meubels in uw huis willen vernielen, maar omdat het hen helpt hun klauwen te verzorgen, hun territorium af te bakenen en zich uit te rekken en te spelen.

Dus hoewel u katten niet wilt ontmoedigen om te krabben en klauwen, wilt u er in het belang van uw meubels voor zorgen dat dit gedrag wordt gericht op duurzaam materiaal – in tegenstelling tot bijvoorbeeld uw bank. Dat is waar krabpalen ongelooflijk nuttig kunnen zijn.

Grootte

Krabpalen zijn er in vele soorten en maten. Het perfecte formaat voor u hangt af van de beschikbare ruimte en de grootte van uw kat. Als u meer dan één kat heeft, wilt u misschien een grotere (met meer mogelijkheden om te krabben en te spelen), maar als de ruimte beperkt is, zijn er kleinere modellen die goed passen.

Kenmerken

Terwijl sommige krabpalen alleen dat bieden, zijn sommige uitgerust met veel meer, zoals plekken om te loungen en te klimmen of bijgevoegde speeltjes voor vermaak. Kijk naar de persoonlijkheid van uw kat en de grootte van de paal om te bepalen of u een basisversie, een maximaal model of iets daartussenin wilt.

Stijl

Aangezien een krabton kat deel uitmaakt van uw huis, wilt u dat hij bij uw stijl past – of op zijn minst niet te opzichtig is. Krabpalen zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen, dus met een beetje zoeken vindt u er zeker een die zowel bij u als bij uw kat past.

Veel gestelde vragen

Moet ik mijn kat straffen voor het krabben aan het tapijt?

Het is belangrijk te onthouden dat uw kat dit niet alleen doet om ondeugend te zijn. Als de motivatie klauwonderhoud is, bestraft u een natuurlijk gedrag (erg verwarrend voor de kat) of als uw kat overmatig krabt uit angst en onzekerheid, dan zal bestraffing de angst vergroten en de situatie waarschijnlijk verergeren.

Krabpalen zijn bedekt met tapijt, moedigt dat mijn kat niet nog meer aan om mijn trap te beschadigen?

Hoewel veel in de handel verkrijgbare krabpalen bedekt zijn met tapijt, is er geen bewijs dat het krabgedrag van de kat zich uitbreidt naar andere delen van het tapijt in huis als de paal eenmaal regelmatig wordt gebruikt.

Hoe weet ik of het krabben van mijn kat angstgerelateerd is?

Als het krabben wijdverbreid is, u een huishouden met meerdere katten hebt en/of in een gebied met veel katten woont, kan het krabben met angst te maken hebben. Zelfs grote bouwwerkzaamheden in uw huis kunnen leiden tot intensief krabben omdat uw kat zich aanpast aan het veranderde territorium.

Wat als het behangpapier beschadigd is?

Dunne platen plexiglas kunnen op maat worden gesneden en met schroeven en pluggen over het beschadigde behang worden aangebracht. Dit oppervlak is onaantrekkelijk om op te krassen omdat het glad is en het is ook gemakkelijk schoon te maken om eventuele geurresten te verwijderen. Dubbelzijdig plakband kan ook worden gebruikt als het behang zo beschadigd is dat het moet worden vervangen. Welk afschrikmiddel ook wordt gebruikt, het is essentieel om in de buurt een verticaal krabpaneel van vergelijkbare hoogte te plaatsen.

Ga naar https://happy-animal.nl/ voor dierenproducten!