• Voorkom een burn-out

  Reacties uitgeschakeld voor Voorkom een burn-out
  augustus 3, 2016 /  Huishoudelijk
  Helado

  Wij zijn best een ambitieus volk en deinen niet weg van hard werken en lange dagen maken. Wanneer je een doel duidelijk voor ogen hebt is het makkelijk om alles te laten vallen en alleen maar daarmee bezig te zijn. Naast dat we zelf natuurlijk heel ambitieus zijn willen we ook heel graag onze baas en collega’s tevreden houden. De drukte hiervan kan soms doorslaan en leiden tot een burn-out.

  Wanneer mensen een burn-out ervaren voelen zij zich emotioneel helemaal uitgeput. Dit komt vaak voor na een periode van overspanning en stress. Dit leidt ertoe dat ze energie verliezen en zich hier heel gefrustreerd over kunnen komen. Daarnaast zijn mensen met een burn-out ook in een keer heel afstandelijk en geïrriteerd mede omdat ze een negatief oordeel ontwikkelen over zichzelf. Er zijn verschillende manieren om een burn-out te voorkomen. Vaak kan bewegen hier uitkomst bieden. Bewegen al is het even wandelen, kan ervoor zorgen dat je je veel positiever voelt en meer energie krijgt. Naast dat het fysiek heel goed voor je bent, werkt het mentaal ook heel kalmerend. Naast het bewegen is een goede nachtrust ook essentieel. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Het is van belang om in de avond goed je rust te pakken. Hierbij is het belangrijk dat je een goed matras van www.just-dream.nl hebt die je nachtrust bevorderd. Deze kun je makkelijk online kopen bij just-dream.nl.  Naast een goede nachtrust en beweging is het ook heel goed om je prioriteiten te stellen en aan te kunnen geven wanneer iets te veel is. Natuurlijk is presteren belangrijk maar het moet niet ten kosten gaan van jezelf. Neem daarom genoeg pauzes en vakanties en geef aan wat te veel is.

  Burn-outs kunnen worden voorkomen door goed op jezelf te letten en te zorgen. Een goede nachtrust, beweging en voeding is hierbij essentieel.

  Voor meer info : https://www.just-dream.nl

  Posted by @ 2:47 pm

  Tags: ,

Comments are closed.