Helado.be
Image default
Afvalverwerking

Trouwringen sets

Als je gaat trouwen is het natuurlijk net zo makkelijk om in één keer de trouwringen te kopen. Dus zowel voor de bruid als voor de bruidegom. Gelukkig is dit erg makkelijk te doen. Je kunt namelijk een zogenaamde trouwring set kopen.

Voordeel van trouwring set

Het voordeel van een trouwring set is dat je in één keer de ringen koopt. Een ander voordeel is dat je dezelfde soort ringen hebt, de ring van de bruid en bruidegom passen dus goed bij elkaar. Financieel gezien is een trouwring set ook beter aangezien de set goedkoper is dan als je twee losse ringen koopt.

Nadeel van trouwring set

Aangezien de ringen bij elkaar horen zijn ze perfect voor het stel dat dit graag wil. Voor het stel dat juist verschillende trouwringen wil hebben zijn ze niet erg geschikt. Er zijn eigenlijk geen trouwring sets beschikbaar waarin de ringen erg verschillen.

Verschil tussen ring voor de bruid en bruidegom.

De ringen voor de man en vrouw verschillen. Zo heeft de vrouwen trouwring veelal een extra diamant of andere edelsteen en is de mannen ring wat meer basic. Het is namelijk niet gebruikelijk om als man een briljant (ronde diamant) in de trouwring verwerkt te hebben.

Soorten trouwringen

Er bestaan veel verschillende soorten trouwringen en dus veel soorten trouwring sets.

Goud

Goud is het meest gebruikte materiaal voor trouwringen. Geel is de kleur voor goud voor de meeste mensen en dit wordt als geel goud in trouwringen verwerkt, maar witgoud wint de laatste jaren ook aan populariteit en dit soort trouwringen kom je dan ook veelvuldig tegen. De materialen zijn in samenstelling anders waardoor witgoud wit van kleur is. Het aantal karaats goud is echter gelijk.

Bi en tricolour

Bij bi en tricolour worden meerdere materialen met elkaar verbonden. Bij bicolour gaat het om twee materialen en bij tricolour om drie materialen. Dit geeft een mooie uitstraling aan de ringen

 

Diamant

Voor de meeste vrouwen een gewilde edelsteen; de diamant. Deze edelsteen is er in vele

vormen te krijgen.

• Briljant 

• Prinses 

• Peer

• Ovaal

• Marquise

De briljante en prinses vorm zijn het populairst. Hoe duur een diamant is hangt af van de kwaliteit.