Helado.be
Image default
Electronica en Computers

Tel jouw bezoekers

Veel winkels hebben dagelijks veel bezoekers die naar de winkel toekomen en  ook eventueel een aankoop komen doen bij de desbetreffende winkel. Je zal als winkelier veel tijd en moeite in de winkel moeten steken als je wilt dat je klanten blijven terugkomen en om de winkel op een goede manier te onderhouden. Een goed inzicht hebben in je klanten is dus van groot belang en daar zijn aardig wat manieren voor om deze gegevens te verzamelen. Dit noemen wij retail statistieken en die kunnen allerlei gegevens aan het licht brengen van de winkels die van belang zijn. Vanuit daar kun je gegevens vaststellen en eventueel een nieuw strategie kiezen of een bestaande strategie verbeteren om meer verkopen en/of bezoekers te realiseren. Gelukkig is er een bedrijf om ons te helpen!

Het bedrijf werkt met een passanten teller. Crumbbase geeft door middel van haar systemen inzicht in het aantal passanten dat de winkel heeft, hoe vaak ze terugkomen en hoelang de klanten in de winkel blijven. Daarnaast is zelfs de looproute van de passanten te zien en kunnen er vanuit daar conclusies worden getrokken naar aanleiding van het aantal bezoekers en het aantal verkopen.  Dit is natuurlijk erg handig voor een winkelier, aangezien hij op deze manier steeds meer te weten komt over de klanten en/of passanten van zijn of haar winkel.

Hoe komt een bedrijf aan al deze informatie? Het speciale systeem dat ontwikkelt is door Crumbbase is niet te zien door klanten, daardoor is de werking nog beter, aangezien het niet wordt opgemerkt. Het beste onderzoek is altijd als mensen er, er zich niet van bewust zijn. Er worden meerdere Wi-Fi sensoren geplaatst in en voor de winkel die een signaal opvangen van de passanten met een smartphone. Enigste vereiste is dat zijn of haar wifi wel ingeschakeld staat, zodat de wifi sensoren ook daadwerkelijk de passanten kunnen meten. Tegenwoordig loopt bijna iedereen met  een smartphone, dus het resultaat zal erg betrouwbaar zijn, omdat er genoeg wordt gemeten. Een mooi meetmoment!

 

Voor meer info : http://www.crumbbase.nl/