Helado.be
Image default
Muziek

Radiostations stappen over op Digitale Radio

Er zijn meer en meer radio stations die willen zorgen dat radio luisteren via de beste kwaliteit verloopt en daarom overstappen op een DAB+ netwerk.  Het voordeel van een DAB+ netwerk is dat radiozender beter kan ontvangen en dan er ook geen kans is op ruis omdat je ofwel goede verbinding hebt zonder ruis ofwel is er geen verbinding met de zender mogelijk.  Radio Gelderland is sinds 1 mei overgestapt naar DAB+ omdat radio luisteren FM en AM minder kwaliteitsvol. 

Radio Gelderland is terug te vinden op kanaal 7A en is tot nu alleen maar in het zuiden te beluisteren. In de rest van deze provincie heb je nog niet de mogelijkheid om naar het radiostation te luisteren. De datums dat de zender ook in andere steden te beluisteren valt is:

–          8 mei = Arnhem en Smilde

–          22 mei = Markelo

–          29 mei = Zwolle en Doetinchem.

Indien deze datums gepasseerd zijn is kan je deze radio beluisteren  in zo goed als heel Geldernland via hun nieuw netwerk DAB+ op de 2 kanalen 7A en 6B. Om het DAB+ netwerk te ontvangen moet je kijken of jou radio dit signaal kan ontvangen want de kans zit er in dat deze het DAB+ netwerk niet kan ontvangen. De nieuwere auto’s zijn vrijwel allemaal hiermee uitgerust, indien je auto niet in het bezit is hiervan kan je  webshop of gewoon in bepaalde winkels.

Indien u niet in het bezit bent van een radio die compatible  is met het DAB+ netwerk en u wilt geen nieuwe radio aanschaffen  is dit geen enkel probleem want u kan u nog altijd luisteren naar Radio Gelderland via het FM netwerk.  Andere mogelijkheden om nog steeds te kunnen genieten van Radio Gelderland is via internet op een site zoals radioguide.fm, via kabel en Satelliet. 

 

Voor meer info : http://www.radioguide.fm/