Helado.be
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking, een slot open puzzelen als een puzzel

Een slot openen met lockpicks

Het openen van sloten met een lockpick set is als sport nog niet zo oud. De meeste mensen herkennen het proces wel van films of videospelletjes maar het is lang niet zo sensationeel als men daar doet denken. Want zelfs al heb je jaren lang de ervaring dan kan het alsnog een aantal uur duren voordat je een slot hebt open gekregen. Dan moet je dat slot ook nog eens in je handen hebben. Anders is het lastig om je te concentreren.

Het is wel degelijk mogelijk om sommige sloten heel snel open te krijgen maar meestal zijn deze sloten gewoon ontzettend slecht gemaakt. De kwaliteit is der mate slecht dat je deze zeer makkelijk kan openen met lockpick technieken.

 

Wat drijft mensen tot lockpicking?

De reden dat mensen de sport lockpicking beoefenen is omdat ze het als een uitdaging zien om een slot te slim af te kunnen zijn. Het geeft een bepaalde kick wanneer je met een aantal ijzertjes een stevig slot kan verslaan. Een slot is namelijk zeer vergelijkbaar als een puzzel. Wanneer de puzzel is opgelost gaat het slot pas open. Alleen dan is het nog wat moeilijker dan een puzzel want je ziet ze niet eens. Je moet puur op de tast de pinnen van enkele milimeters naar bepaalde positie brengen. Daarna moet je deze daar zien te houden door een draaiende spanning op het slot uit te brengen. En dat dan een stuk of vijf keer omdat je alle 5 paar pinnen naar de juiste positie moet brengen om het slot te openen.

Nieuwsgierigheid is wat lockpickers drijft. Net zoals sommige mensen bezig zijn met motoren en het helemaal geweldig vinden om deze te ontleden, te begrijpen en te verbeteren. Is dit ook het geval bij lockpickers. Deze mensen hebben een liefde voor sloten en zijn nieuwsgierig naar verbeter punten. Ze zijn gefascineerd door de werking van sloten en mysterie van de kleinste onderdelen in het slot.

Zelf beginnen met lockpicking?

Lockpicking is dus vooral voor de nieuwsgierige onder ons die het leuk vinden om zich bezig te houden met techniek en het mysterie van sloten. Als je deze sport wilt beoefenen is het noodzakelijk dat je veel geduld hebt.

Je moet namelijk gaan leren hoe elk soort slot werkt. Hoe je een slot van binnen kan manipuleren met behulp van lockpick tools. Geduld is hierbij noodzakelijk omdat het zeer kleine bewegingen in het slot zijn waarmee je werkt. De kleinste bewegingen hebben invloed op de werking van het slot.

Het is dus een bezigheid waar een vaste hand voor nodig is, veel geduld, oefening en liefde voor techniek.

Voor meer info : http://lockpickwebwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

alarmsystemen

Lockpicks.be