Helado.be
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je je huis gezellig?

Er zijn weinig dingen meer troostend dan een gezellig huis. Een plek die aanvoelt alsof hij speciaal voor jou is gemaakt, met al je favoriete spullen en herinneringen in perfecte harmonie bij elkaar om een omgeving te creëren waarin niets het geluk om ons heen of in ons eigen lichaam naar beneden kan halen – zelfs slecht weer niet!
In dit artikel laat ik zien hoe iedereen zijn huis kan laten aanvoelen als het mijne door vijf eenvoudige stappen te volgen:

Materialen 

We weten allemaal dat de materialen die we in onze huizen gebruiken heel belangrijk zijn voor de uiteindelijke look en feel. Wil je een warm huis? Maak dan gebruik van hout! Nu zeg ik niet dat je je hele huis in houtblokken moet veranderen (hoewel het wel gezellig kan zijn), maar denk gewoon eens aan het gebruik van een eiken tafelblad of een teakhouten tafel voor het ‘welkomstgevoel’ als er gasten komen – dit zal ze echt op hun gemak stellen als ze binnenkomen in wat zeker nog een notch op ieders lijstje gaat dalen: The Great Outdoors!!

Voeg een plantje toe

Planten zijn altijd een goed idee voor elk huis. Ze laten je ruimte ‘leven’ en maken het meteen compleet met leven, waardoor je je meer op je gemak voelt in die kamer of dat appartement! Wat sommige mensen echter zal verbazen, is hoeveel goedkoper bloemenvazen kunnen zijn dan elke dag verse bloemen uit de winkel te kopen – vooral als we het hebben over iets als een avocadogroene vetpot die vrijwel geen onderhoud vereist, behalve af en toe water geven (en slechts één keer tijdens het groeiseizoen). Niet alleen zien dit soort planten er geweldig uit, ze hebben ook fijne eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan plantensoorten met luchtzuiverende werking

Verlichting

Zonder de juiste verlichting wordt uw huis ’s avonds niets. Besteed dus aandacht aan het kiezen van een goede combinatie van praktische en sfeerverlichting, en plaats hier of daar ook enkele grote kaarsen voor een extra effect! U kunt ook variëren tussen koele witte kleuren die een ontspannen sfeer creëren, perfect na een lange dag op het werk, terwijl warme oranje kleuren u een knus gevoel geven tijdens winternachten – dit alles met slechts één druk op de schakelaar.