Helado.be
Image default
Aanbiedingen

Hoe jij jouw koelkast het beste schoonmaakt

Een koelkast wordt gemakkelijk vies. Kruimels van de net gebakken cupcakes die vallen op de plank, een glas dat nét iets te vol zat of die ene vergeten krop sla die bedorven is: ze zorgen er samen voor dat jouw koelkast wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Het schoonhouden van jouw koelkast zorgt er niet alleen voor dat ‘ie schoner is, het zorgt er ook voor dat jouw koelkast langer mee kan. Ben je benieuwd hoe jij jouw koelkast het beste kan schoonmaken? Lees dan snel verder!

Leegpakken

De allereerste stap is het leegruimen van jouw koelkast. In de koude wintermaanden volstaat het soms al om de producten voor een korte tijd buiten te plaatsen. Maak je de koelkast schoon met een wat warmere buitentemperatuur? Dan kun je gebruik maken van koeltassen. Vervolgens kun je de koelkast uitzetten, dit kan vaak door de stekker eruit te halen.

Na het leegruimen kun je wachten tot de koelkast op kamertemperatuur is. Als dit het geval is kun je alle bakken en rekken uit de koelkast halen.

Tijd om te poetsen!

Om jouw koelkast er weer spik-en-span uit te laten zien, kun jij gebruik maken van een sopje met afwasmiddel, groene zeep, een scheut allesreiniger of een eetlepel soda. Soda is een schoonmaakmiddel dat goed kan ontsmetten. Let wel op dat je geen schoonmaakmiddelen door elkaar heen gebruikt, dit kan vervelende situaties opleveren.

Als jij het sopje klaar hebt staan kun jij aan de slag met het poetsen. Neem alle oppervlaktes van de koelkast af met een doek met het sopje. Als er etensresten vast zitten kun je voorzichtig gebruik maken van een schuursponsje. Na het schoonmaken moet je alle oppervlaktes goed afdrogen met een droge doek alvorens je het apparaat weer aanzet.

Onderdelen vervangen

Tijdens het poetsen kan het natuurlijk zo zijn dat je per ongeluk een koelkastonderdeel laat vallen. Of je komt er achter dat een van de koelkast onderdelen al stuk was. In dat geval is het slim om tijdig nieuwe koelkastonderdelen te bestellen en te plaatsen. Zo kun jij er ook voor zorgen dat jouw koelkast langer goed blijft.

https://fixpart.be/nl/apparaat/koelkast-onderdelen-en-accessoires