Helado.be
Image default
Dienstverlening

De voordelen van je aansluiten bij een groep

De voordelen van je aansluiten bij een groep, waar je leert om je woede onder controle te krijgen

Woede is een emotie, die de meeste mensen tijdens hun leven wel ervaren, maar velen van ons zijn wel in staat om onze boosheid, voordat deze zich tot woede ontwikkelt, onder controle te krijgen. Voor diegenen onder ons die niet in staat zijn om onze woede te beheersen, zijn er programma’s die je kunt volgen waarbij je leert om je woede onder controle te krijgen en het bijwonen ervan kan onze relaties met familie, vrienden en collega’s aanzienlijk verbeteren. Tegelijkertijd kan het ook door de stress, die gepaard gaat met het snelle en moderne leven, te verlichten onze gezondheid verbeteren.

Het kan zijn dat je je er niet bewust van bent dat je woede uit de hand loopt en daarom zijn er enkele gedragssymptomen, die je kunnen helpen beslissen of het volgen van een dergelijk programma nuttig voor jou zou kunnen zijn. Deze omvatten:

• Mensen beledigen en bekritiseren
• Je stem agressief verheffen om een punt te kunnen maken
• Denken dat je omringd bent door idioten
• Het plannen van wraak
• Agressief bedreigend gedrag vertonen dat mogelijk ook leidt tot fysiek geweld
• Regelmatig in situaties of met mensen je geduld verliezen
• Anderen de schuld geven voor dingen die fout gaan in je leven
• Gevoel van wrok en bitterheid hebben

Dit zijn slechts enkele van de symptomen, maar als je jezelf in één van de genoemde voorbeelden herkent, is het meer dan waarschijnlijk dat je profijt zult hebben van programma’s waarbij je leert om om te kunnen gaan met je woede. Als je woede ook invloed heeft op de mensen in je omgeving is dat echt een teken dat je hulp nodig hebt.

Door middel van het volgen van programma’s waarbij je leert om om te kunnen gaan met je woede leer je ook hoe je je boosheid, voordat deze in woede ontploft, kunt beheersen. De lessen worden gegeven en begeleid door gekwalificeerde professionals zoals maatschappelijk werkers, leraren, psychologen en therapeuten zodat je verzekerd bent van absolute vertrouwelijkheid en de beste behandeling.

Je zult leren dat woede een natuurlijke emotie is, die we allemaal bezitten maar dat er een verschil is tussen een normale boze reactie en wat ongepast of onaanvaardbaar is. Er wordt een verscheidenheid aan technieken en activiteiten gebruikt om de oorzaak van je onbeheersbare woede te beoordelen en de methoden die je leert kunnen worden toegepast om woede of boosheid te leren beheersen.

Iedereen die deze groepen bijwoont, heeft hetzelfde probleem als jij.

Zo maak je kennis met een kleine groep lotgenoten, waarmee je je problemen kunt bespreken zonder dat je bang hoeft te zijn voor schaamte. Het bespreken van individuele omstandigheden en het formuleren van strategieën waarbij iedereen in de groep elkaar kan ondersteunen, het oefenen van specifieke oefeningen om deze krachtige emotie te beheersen en het hebben van mensen om je heen, die je echt willen helpen in tijden van crisis, zijn slechts enkele van de voordelen van je aansluiten bij een groep waarbij je leert om je woede onder controle te krijgen.

Bezoek de website van Depsycholoog.nl hier!

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/