Helado.be
Image default
Electronica en Computers

Bekijk uw huis in HD vanaf uw iPhone met IP-beveiligingscamera’s voor thuis

In het midden van een economische neergang is er helaas vaak een toename van problemen rond het huis. Met hogere werkloosheidscijfers en mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen eerlijke gezinnen het doelwit worden van inbraak of vandalisme, wat leidt tot nog moeilijkere tijden voor het gezin wanneer zij proberen de schade te herstellen die is aangericht door verlies of vernieling van eigendom. Hoewel huiseigenaren hun eigendommen en gezin in de gaten kunnen houden wanneer zij thuis zijn, is het onmogelijk om altijd thuis te zijn. Omdat huiseigenaren weten dat zij hun eigendommen niet altijd persoonlijk in de gaten kunnen houden, maken zij steeds vaker gebruik van beveiligingscamerasystemen. Camera’s kunnen zorgen voor een constante bewaking van eigendom en familie, om bewijs te leveren van wat er gebeurt, en nog belangrijker gemoedsrust voor de eigenaren van onroerend goed. De nieuwste beveiligingscamerasystemen zijn zelfs uitgerust met High Definition MegaPixel IP-camera’s, die HDTV-opnameresoluties bieden voor nog meer detail met nog minder camera’s. Deze nieuwe systemen bieden zelfs ultieme draagbaarheid, met toegang via het internet, zodat huiseigenaren kunnen controleren op hun eigendom of familie van overal via het internet vanaf een PC, laptop of zelfs iPhone of Android PDA telefoon. Met dit niveau van toegang, is het gemakkelijk om te controleren en ervoor te zorgen dat uw huis veilig is, zelfs van overal in de wereld.

Traditionele CCTV beveiligingscamera systemen zijn goed om video dekking te bieden, maar naarmate systemen zijn geëvolueerd naar nieuwere technologie, zijn de voordelen verbeterd. De nieuwste HD-camera’s leveren 7 tot 25 keer de resolutie van traditionele analoge beveiligingscamera’s, wat betekent dat elke camera een beeld van hogere kwaliteit kan leveren, en de gebruiker zelfs de mogelijkheid kan bieden om in te zoomen op live video, te zien wat er echt gebeurt, en zelfs forensisch in te zoomen na het feit op de video om het volledige detail ook bij het afspelen te zien. Deze nieuwe camera’s worden aangesloten op het thuisnetwerk, waardoor het veel gemakkelijker wordt om kabels naar elk van de camera’s te leiden. Nieuwe HD-camera’s hebben een ingebouwde videoprocessorchip en netwerkkaart, zodat de video kan worden gecomprimeerd en vervolgens rechtstreeks via het netwerk kan worden verzonden. Elk van de High Definition IP-camera’s krijgt een IP-adres, zodat ze op het netwerk kunnen communiceren en toegankelijk zijn via NVR-software (Network Video Recorder) op een PC in hetzelfde netwerk. Veel van deze nieuwere camera’s hebben zelfs ondersteuning voor PoE (Power over Ethernet), waardoor een enkele CAT-5 of CAT-6 ethernetkabel de camera van stroom kan voorzien en tegelijkertijd op het netwerk kan worden aangesloten.

Een van de belangrijkste onderdelen van beveiligingscamerasystemen voor thuisgebruik is de software die wordt gebruikt voor het opnemen van de camera’s. Voor High Def camera’s wordt een NVR software gebruikt. Deze software wordt geïnstalleerd op een PC die in huis draait, en neemt op van de camera’s via het netwerk en voert zelfs bewegingsdetectie uit op elk van de videostromen, met een frame-voor-frame vergelijking van elk frame van de video. Een dual- of quad-core CPU PC levert krachtige home security video opname- en afspeelmogelijkheden, waardoor uw huis voortdurend in HDTV-resoluties in de gaten kan worden gehouden. De software die voor een huiscamera systeem wordt gekozen zal ook het niveau van remote viewing bepalen dat uw systeem zal leveren. De meeste software biedt weergave op afstand via het internet, maar de compatibiliteit en de mogelijkheden van elke software op afstand verschillen. Veel NVR-systemen hebben zelfs mogelijkheden voor remote viewing vanaf Android iPads en iPhones, zodat camera’s van overal ter wereld kunnen worden bekeken.

Huiseigenaren leunen nu gemiddeld in de richting van de nieuwste technologie IP-camera’s die HD-kwaliteit video met remote viewing mogelijkheden via het internet kunnen leveren, waardoor ze met de broodnodige gemoedsrust, zelfs in moeilijke tijden. Met high-definition video-opname kunnen ze nu precies zien wat er gebeurt, zelfs als ze niet thuis zijn, via een iPhone of iPad. Verbonden en beschermd blijven is nog nooit zo eenvoudig geweest als met de technologie van vandaag. Deze IP Camera systemen ondersteunen vaak de high-end functies, zoals het afspelen van video op de iPhone of iPad, en verbeterde streaming mogelijkheden in combinatie met de eerdere Standalone DVR varianten.

 

 

securitythuis

securirtythuis nl

https://www.securitythuis.nl/