Helado.be
Image default
Aanbiedingen

Automatisch noodremmen is inderdaad effectief

opkoper autos

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Tegenwoordig zijn auto’s uitgerust met verschillende technologieën die zijn ontworpen om de veiligheid van passagiers en andere weggebruikers te verbeteren. Dit is een nobel idee, maar helaas kunnen veel van deze technologieën niet het gewenste resultaat opleveren. Een uitzondering is automatisch noodremmen: noodremmen is een handig hulpmiddel om aanrijdingen te voorkomen. Uit een onderzoek van EuroNCAP en ANCAP (Europese en Australische crashtestnormen) blijkt dat de automatische noodremmen die in sommige modellen zijn ingebouwd, nu een positieve invloed hebben op het aantal aanrijdingen in de zones 30 en 50.

Achterkant-ongevallen verminderd met 38%

Deze studie bewees voor het eerst dat automatisch noodremmen effectief is. Eerder onderzoek heeft aangekondigd dat de technologie veelbelovend is en voorspelt ook dat de technologie een positieve impact kan hebben op het aantal verkeersconflicten. Volgens onderzoek van EuroNCAP en ANCAP is dit inderdaad het geval. Automatisch noodremmen vermindert aanrijdingen van achteren met 38%. Het automatische noodremsysteem staat internationaal bekend als autonoom noodremmen (AEB), dat de bestuurder kan waarschuwen wanneer er een risico op een botsing bestaat. De bestuurder wordt eerst door het systeem gewaarschuwd, dus hij heeft nog een kans om te remmen. Reageert de chauffeur niet op de waarschuwing, dan zorgt AEB ervoor dat de auto nog remt. Op deze manier kunnen aanrijdingen toch worden voorkomen. Dankzij noodremmen zijn de gevolgen van mogelijke aanrijdingen in ieder geval veel lichter.

Slachtoffer van de aanrijding

Voertuigen uitgerust met een noodremsysteem hebben een 38% vermindering van aanrijdingen aan de achterkant in vergelijking met dezelfde voertuigen zonder deze technologie. Momenteel werken noodremmen alleen bij lage snelheden tot 30 of 50 km / h. Bij hogere snelheden werkt automatische bracketing niet meer. Een ander nadeel van automatisch noodremmen is dat auto’s met nieuwe technologieën nog vaak het slachtoffer zijn van ongevallen.  Nadat de noodrem is geactiveerd, remt de auto veel meer dan de eigen rem van de bestuurder. Voertuigen zonder AEB zijn hier achteraan niet op voorbereid en hebben ook geen tijd om te remmen. Om optimaal te profiteren van de positieve effecten van automatisch noodremmen, moeten alle auto’s worden uitgerust met een nieuw systeem, zodat botsingen bij lage snelheden volledig kunnen worden voorkomen. De positieve bevindingen van het onderzoek zullen EuroNCAP er zeker toe brengen om bij het toekennen van veiligheidsscores aan nieuwe auto’s in de toekomst zeker rekening te houden met noodremtechnologie. Daarom zijn autofabrikanten aangemoedigd om noodremmen te installeren.

Storing parkeersensor

Automatisch noodremmen is daarom al een goede uitvinding. Er zijn echter enkele ogenschijnlijk veelbelovende uitvindingen in de automobielsector, maar leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Een goed voorbeeld van deze overschatte veiligheidstechnologie zijn de parkeersensoren die tegenwoordig in veel auto’s zijn geïnstalleerd. De parkeersensor signaleert de bestuurder bij het naderen van een obstakel. Op deze manier kunnen bestuurders mogelijke obstakels overwegen die ze niet in de achteruitkijkspiegel kunnen zien. Nadeel van deze sensoren is dat ze alleen een waarschuwing geven als ze direct voor of achter staan. Aan de zijkant van de auto zijn geen obstakels gevonden. Steeds meer auto’s hebben parkeersensoren, maar verrassend genoeg is het aantal parkeerongevallen het afgelopen decennium met 30% gestegen. Volgens bandenfabrikant Continental kunnen deze problemen na onderzoek van de impact van parkeersensoren in de toekomst worden opgelost door automatische parkeerhulp te combineren met automatisch noodremmen. Automatisch noodremmen, parkeersensoren, ingebouwd navigatiesysteem, … al deze opties kunnen de prijs van gebruikte auto’s enorm verhogen.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/wij-kopen-uw-wagen/