Helado.be
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen, waaruit is de offerte opgebouwd?

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren, dan is het goed om exact te weten uit welke onderdelen de zonnepaneel offerte bestaat. Zo weet u precies voor welke kosten u betaalt en kunt u tevens de offerte ook gemakkelijk vergelijken met andere zonnepaneel organisaties. We zullen de verschillende onderdelen kort in dit artikel bespreken.

 

Onderdelen op de zonnepaneel offerte

Op de offerte van de zonnepaneel leverancier staan doorgaans een aantal onderdelen vermeld:

Prijs van de zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is mede afhankelijk van het vermogen van de panelen. Het vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp) en geeft aan wat de opbrengst van het zonnepaneel is onder optimale omstandigheden. Daarnaast verschillen de kosten natuurlijk ook per aanbieder.

 

Kosten voor montage

Het is aan te raden om de zonnepanelen te laten installeren door professionele vakmensen. Dit omdat het niet een heel gemakkelijke klus is en bijvoorbeeld ook de stand van het paneel invloed heeft op het rendement ervan. Het beste is om de zonnepanelen direct te laten installeren door de zonnepaneel leverancier, zo bespaart u ook op bijvoorbeeld extra voorrijkosten. De montagekosten kunnen nogal verschillen per leverancier. Vergelijk deze dus goed.

 

BTW

Dankzij een regeling is het BTW-tarief voor het installeren, vernieuwen en herstellen van zonnepanelen verlaagd van 21 procent naar 6 procent. U kunt dus aanzienlijk besparen op montagekosten. Deze regeling is geldig tot in ieder geval 01-01-2015, dus het is slim om een dergelijke investering uit te laten voeren voor het einde van het jaar.

 

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen?

Dan is het raadzaam om verschillende zonnepaneel offertes aan te vragen bij diverse leveranciers en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U bent zo namelijk in staat om aanzienlijk op kosten te besparen en daarnaast ook gemakkelijk te kiezen voor de zonnepaneel leverancier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Voor meer info : http://www.vindzonnepanelen.be