• CO: deze tips kunnen uw leven redden!

  Reacties uitgeschakeld voor CO: deze tips kunnen uw leven redden!
  juni 13, 2020 /  Woningen

  “Pas op voor kooldioxidevergiftiging.” In deze tijd van het jaar waarschuwen Frank Deboosere en zijn collega’s ons bijna dagelijks voor het gevaar van overmatig koolmonoxide in huizen. Maar wat is koolmonoxide en welke maatregelen kun je nemen om jezelf en je gezin te beschermen?

  Wat is CO?

  Koolmonoxide is kleurloos, geurloos en smaakloos, alleen gemengd met lucht. Hoewel het menselijk leven bedreigt, kun je het zelf niet detecteren. Er komt gas vrij bij het verbranden van aardgas, hout, benzine etc. Wanneer de verbranding onvolledig is vanwege zuurstofgebrek, vindt verbranding plaats. Omdat geen verbranding 100% is, komt er altijd wat CO vrij. Alleen als de CO-concentratie te hoog is, wordt het menselijk leven bedreigd.

  Bekijk de gevaarlijke punten in het huis kamer voor kamer:

  Badkamer: Controleer badges en ventilatieroosters bij de deur

  Als de datum van uw badge-uitgever vóór 1996 valt, kunt u deze het beste vervangen. De achterliggende apparatuur heeft thermische beveiliging, dus is in principe veilig.

  Het indicatielampje van het apparaat moet blauw zijn. Als u een oranje vlam ziet, bel dan een professional.

  Het stopcontact moet zo recht mogelijk zijn. Buigen kan de tocht verstoren en condensatie veroorzaken.

  De badkamerdeur moet een vrij ventilatierooster hebben.

  Garage: Pas op voor uitlaatgassen en roosters in de garage

  Rijd niet in de garage, maar let ook op eventuele generatorsets.

  Sommige mensen openen de garagedeur om bij slecht weer te grillen. Heel comfortabel, maar gevaarlijk. De smeulende as van de grill is een belangrijke bron van koolmonoxide en het gas hoopt zich op in de garage.

  Staat uw verwarming in de garage? Vraag hen om de kamer regelmatig te controleren en te ventileren.

  Keuken: Let op de keukengeiser en onderdruk!

  Keukenboilers of warmwaterketels moeten na 1989 worden gebruikt en / of bediend. Dan is hij in principe veilig.

  Afzuigkappen en wasdrogers kunnen voor onvoldoende druk in de keuken zorgen. Ze halen lucht uit de keuken, dus ze mogen niet worden gebruikt met keukenboilers.

  Slaapkamer: Wees voorzichtig met andere kachels

  Gebruik geen andere apparatuur op butaangas of petroleum. In de slaapkamer kunt u alleen elektrische apparaten gebruiken die onder stroom staan.

  Zorg ervoor dat de schoorsteen die door uw slaapkamer kan lopen in goede staat is.

  Woonkamer: let op verwijderbare kachels en interessant koken!

  Als u houtskool- of gasapparatuur wilt gebruiken om binnenshuis te koken, ventileer dan volledig.

  Zorg ervoor dat u de draagbare kachel niet van stroom voorziet.

  Bio-ethanol haarden verbruiken veel zuurstof in de kamer, waardoor de verbrandingskwaliteit kan afnemen.

  Zorg ervoor dat alle verbrandingsapparatuur een goede uitlaatfunctie heeft en voor frisse lucht zorgt.

  Zolder en dak: de beste plaats om de schoorsteen te controleren!

  Controleer de schoorsteen op tekenen van condensatie en scheuren en herstel deze onmiddellijk.

  Zorg voor een gratis, hoogwaardige schoorsteen op het dak.

  Welke maatregelen kunt u nemen om uzelf en uw gezin te beschermen tegen CO-gas?

  Ventilatie, ventilatie, ventilatie

  Een goede verbranding voorkomt de vorming van CO en zuurstof is essentieel voor een goede verbranding. Zorg daarom altijd en overal voor ventilatie!

  CO-detector

  Installeer CO-detectoren omdat ze dingen kunnen doen die niemand kan doen …

  voorzichtigheid:

  In de badkamer kan de ophoping van CO soms te snel zijn. Soms is het slachtoffer het bewustzijn kwijtgeraakt als de detector is uitgeschakeld.

  Vet en stof kunnen de werking van de detector beïnvloeden.

  Koop een goedgekeurde detector (NBN EN 50291-1 / A1). Er zijn veel niet-goedgekeurde apparaten op de markt. Vraag bij twijfel advies.

  https://be.propenda.com/keyword/vans-te-koop.html

  Tags:

 • Hoe vindt U een betrouwbare makelaar

  Reacties uitgeschakeld voor Hoe vindt U een betrouwbare makelaar
  februari 19, 2016 /  Woningen
  Helado

  Hoe vind je een betrouwbare makelaar aan de Costa Blanca

  Huizen te koop in overvloed aan de Costa Blanca. Dat is het probleem niet. Maar wat gaan we doen, en waar gaan we wonen en vooral hoe gaan we dit aanpakken? Internet is een modern medium, maar wat steekt er achter?  Hoe vinden we een makelaar die het goed met ons voor heeft? Wij gingen onafhankelijk van elkaar zoeken , waar overeenkomsten in waren, gingen we serieus mee aan de slag. Iedere makelaar had zo zijn eigen verkoop praatje. Maar Huisincostablanca.eu was de eerste die ons het advies gaf ga er eerst eens een kijkje nemen . Ga wat huren in de winter, het romantische sausje is er dan wel af. Dan moet je dealen met de realiteit. Ook in Spanje kent men 4 jaargetijde. De huizen zijn heel anders gebouwd en ingericht dan in Nederland. Dat ik nog gevraagd heb ” wilt u eigenlijk wel wat verkopen” maar dat was hun insteek niet. HuisInCostaBlanca.eu wil ons een desillusie voorkomen. Ook in het mooie gebied en achterland van Alicante, wat hun werkterrein is, heeft een andere uitstraling in de zomer dan in de winter. Men moet zich realiseren dat men in de Spaanse wintermaanden gemiddeld een uurtje of vijf per dag naar buiten kunt. Maar dat is nog altijd veel beter dan het niet buiten zijn tijdens de Nederlandse wintermaanden. Nu zijn we de proef op de som aan het nemen, we zijn verrast van de vele buitenlanders en vele Nederlanders die hier in het mooie subtropische klimaat zijn gaan overwinteren en permanent zijn gaan wonen. Schone luchten geen industrie, mooie valleien en  de ruwe bergketen  die dit gebied van Spanje tot een waar paradijs omtovert, en voor een aangenaam klimaat  zorgen. De amandelbomen in bloei is een prachtig gezicht. Evenals de appeltjes van oranje sinaasappelbomen geven de winter hier een kleur dat ons en vele andere mensen extra verrast. Wat Huisincostablanca.eu ons verteld heeft en hun goede adviezen heeft gemaakt, dat we een waar paradijs om ons heen hebben. De vogels en vlinders fladderen om ons heen alsof het zomer is. Zelfs de pijn van reuma en artrose is in het geheel afgenomen . Het is echt een aanrader om in het Florida van Europa te gaan wonen. We hebben het goed gedaan om naar het advies van Huisincostablanca.eu te luisteren, de eerste overwinter periode hier aan de Costa Blanca smaakt naar meer . Wij zijn hun hier dankbaar voor.

  Voor meer info : http://huisincostablanca.eu

  Tags: ,