• Lang reizen in de auto

  Reacties uitgeschakeld voor Lang reizen in de auto
  april 12, 2019 /  Wijn
  Helado

  Elke zomer reizen er weer veel mensen af naar verschillende Europese landen. Denk hierbij aan Frankrijk, Spanje, Italië en noem zo maar op. Vooral gezinnen die een camper houden of graag in een tentje liggen gaan vaak met de auto op vakantie. De een vind zo een lange autoreis prachtig, en van de ander mag het niet snel genoeg voorbij zijn. Het is natuurlijk ook heel vervelend als je met zijn allen in de file staat of de hele route zit weg te zweten. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je zelf invloed op hebt en in dit artikel lees je hier een paar tips over. 

  Als je met kleine kinderen reist is het belangrijk om ze enigszins tevreden te houden. Urenlang in een auto zitten met jengelende kinderen die elke 5 minuten vragen of wel er al zijn, daar heeft niemand zin in. Voor veel mensen helpt het om in de nacht al te gaan rijden. Zo rond 3 of 4 uur. Zo kunnen de kinderen de eerste paar uur nog door slapen. Dat scheelt al een aardig deel van de reis. Overdags is een mogelijke oplossing om veel muziek te luisteren die ze leuk vinden en regelmatig even te stoppen om iets te eten en naar de wc te gaan.  

  Naast de sfeer in de auto, is de staat van de auto ook erg belangrijk. Zorg dat alles gecheckt is voordat je weg rijdt. Veel mensen vinden het ook erg fijn om een achteruitrijcamera draadloos geïnstalleerd te hebben in de auto. Deze zorgt er voor dat je goed kan zien wat er om je heen gebeurd. Een achteruitrijcamera kopen is een investering, maar uiteindelijk zal je er veel plezier van hebben. Je kan er jaren profijt van hebben en wie weet scheelt het je wel een botsing. denk altijd goed na voordat je een grote aankoop doet

  Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl

  Tags: ,

 • Tips bij het kopen van wijnglazen

  Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het kopen van wijnglazen
  januari 18, 2018 /  Wijn

  Je bent van plan om nieuwe wijnglazen te gaan kopen. Nou kan je jezelf lekker laten lijden door smaak en stijl. Een mooi glas is natuurlijk belangrijk, maar je kiest vooral voor kwaliteit omdat je graag nog meer wil genieten van wijn. Je wil meer uit je wijn halen en dat zelfs een hele goedkope wijn goed smaakt. Een wijnglas kan hierbij bijdragen. Je kan dan wel wat tips gebruiken als je een nieuwe set glazen gaat kopen. Wij hebben een paar tips voor je verzameld voor bij het kopen van wijnglazen.

  Hoe helder is het glas?

  Als je wijn gaat proeven bestaat dit eigenlijk uit drie stappen. De eerste stap is het bekijken van de kleur. Dit zie je het beste door helder loodvrij kristalglas. Loodvrij kristalglas heeft de eigenschap om extra transparant te zijn. Het is veel transparanter dan gewoon kristalglas. Luxion loodvrij kristalglas heeft bijvoorbeeld een transparantie van 90% tegen 87% bij kristalglas met lood. Dit lijkt een klein verschil, maar de echte sommeliers hebben daardoor wel de voorkeur voor loodvrij kristal.

  De vorm van de bel

  Wijnglazen heb je in verschillende vormen. Een bepaalde vorm kan je aanspreken omdat je dit mooi vindt. Maar het kan ook bepalend zijn aan de hand van je favoriete wijn. Een Bordeaux wijn heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig om te ontwikkelen. Het glas is wat breder van vorm. Dit komt doordat een Bordeaux wijn meer zuurstof nodig heeft voor de ontwikkeling. Maar ook jonge wijnen zouden het goed doen. De wat meer complexere wijnen waarbij weinig zuurstof nodig is doen het weer beter in een smalle bel. Zo kan de vorm van het glas absoluut bepalend zijn.

  Materiaal waaruit de wijnglazen gemaakt zijn

  Het materiaal waaruit de wijnglazen gemaakt zijn kan ook bepalend zijn voor de smaakontwikkeling. Blinde proeven hebben uitgewezen dat kristalglas of loodvrij kristal veel beter is voor de smaakontwikkeling. Bij een blinde proef werd ineens een goedkope wijn veel beter beoordeeld in een luxe wijnglas. Terwijl dezelfde wijn in een goedkoop wijnglas ineens slecht beoordeeld werd. Je merkt dat een goed glas absoluut wat met onze smaakpupillen doet. Nog een reden om op het materiaal te letten is de vaatwasser. Wijnglazen met 24% lood lijken een prima keuze te zijn. Maar zodra je ze in de vaatwasser doet gaat het mis. De kristalglas wijnglazen zijn namelijk bestand tegen de vaatwasser. Terwijl loodvrij kristalglas zoals Luxion dit wel is. Dit is dus ook een reden om op het materiaal te letten.

  Voor meer info : https://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/

  Tags: