Helado.be
Image default
Vakantie

Visum Turkije Aanvragen

Wat is een visum?
Wanneer u op reis gaat naar Turkije, heeft u mogelijk een visum nodig. Een visum wordt beschouwd als een goedkeuring om als reiziger het land binnen te mogen. Binnen de Europese Unie, kennen wij een vrijheid van verkeer. Dit houdt in dat u als Belg of Nederlander, mag gaan en staan waar u wilt, binnen de Europese Unie. Turkije is echter (nog) geen lid van de Europese Unie, waardoor Belgen en Nederlanders dus een visum nodig hebben. Turkije heeft daarentegen al wel een verdrag met o.a. Duitsland waarbij de visumplicht voor Duitsers is afgeschaft. Belgen en Nederlanders hebben dus derhalve een visum voor Turkije nodig.

Wanneer krijg ik een visum?
Indien u in aanmerking wilt komen voor een visum, moet u een paspoort of ID-kaart hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Het visum is overigens ook verplicht voor baby’s en kinderen. Wanneer u dus aan de bovenstaande voorwaarde voldoet, kunt u dus een
visum voor Turkije aanvragen . Het visum is nog tot 1 november 2014 verkrijgbaar op het vliegveld. U kunt alvorens de paspoortcontrole het visum bemachtigen via een van de balie’s. Het is mogelijk om daar met uw pinpas te betalen of contant.

Visum voor Turkije online aanvragen.
Zoals eerder vermeld, is het binnenkort niet meer mogelijk om het visum op het vliegveld te kopen. Vanaf 1 november 2014 bent u dus genoodzaakt om het visum online aan te vragen. Het visum is rechtsstreeks via de Turkse overheid aan te vragen voor een prijs van $ 20.70. Let wel, dat u een Credit Card nodig heeft om het visum aan te vragen.

Indien u Nederlandstalige ondersteuning wenst en betaling via Mister Cash of iDeal, kunt u het Turkije visum aanvragen bij een tussenpersoon/bedrijf. U betaalt dan € 24,95. Het visum Turkije is heel snel en gemakkelijk aangevraagd. Het invullen kost u net geen 5 minuten en binnen 24 uur ontvangt u uw visum. Vervolgens kunt u onbezorgd op reis!

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen