Helado.be
Image default
Hobby en vrije tijd

Verzamel je objecten? Hou ze veilig!

Nog steeds is verzamelen voor veel mensen een hobby die met veel plezier wordt uitgevoerd. Van postzegels tot kristal en van stickers tot exclusieve poppen. Verzamelingen zijn erg uiteenlopend. Van verzamelingen die geen waarde vertegenwoordigen, tot een collectie die erg veel geld waard is.  Afhankelijk van de voorwerpen die worden verzameld, kan het belangrijk zijn ze veilig opgeborgen te houden.

Schade in huis voorkomen

Staat jouw verzameling in huis op een plek waar veel langs wordt gelopen, zorg dan dat het geheel veilig achter slot en grendel staat.  Voorkomen is immers beter dan genezen. Je hebt met grote zorg je verzameling samengesteld, zonde om dit in een moment van onoplettendheid kapot te zien gaan.  Een vitrinekast kan een goede manier zijn om jouw verzameling op een mooie wijze uit te stallen. Veilig achter deuren opgeborgen, maar wel goed te bewonderen. Heb je kleine kinderen in huis, dan is het aan te raden, een slot op de kast aan te brengen. Dit maakt het inbrekers ook meteen lastiger om jouw verzameling mee te nemen.

Waarde bepalen

Jouw hobby kan in een aantal gevallen veel waarde vertegenwoordigen.  Het is daarom slim, je verzameling goed in kaart te brengen. Een waardebepaling is niet alleen handig voor jou, het is ook belangrijk voor een eventuele verzekering. Vaak heb je niet direct in de gaten wat je in de loop der jaren aan waarde hebt verzameld. Hier inzicht in krijgen is dus belangrijk. 

Verzameling aan het zicht onttrekken

Als je met bloed, zweet en tranen je verzameling hebt samengesteld, wil je voorkomen dat iemand dit afhandig maakt.  Zorg daarom dat je de dure items niet in het zicht hebt staan. Een slaapkamer op de eerste verdieping is een goede plek voor je collectie.  Eventueel geïnteresseerden zullen dus niet zomaar te weten komen, dat jij dure materie in huis hebt staan. 

Beveiliging en verzekering

Heb je de collectie aan het zicht onttrokken, dan is het tijd om te zorgen voor een goede beveiliging van je huis. Dit is natuurlijk een investering, maar een gedegen slot is ook reden voor de verzekeraar om jou korting aan te bieden.  Het voordeel ligt dan binnen handbereik. De rust die je koopt door aandacht te hebben voor goede beveiliging van jouw hobby is onbetaalbaar.  Zorg dat je geen aandacht op social media schenkt aan jouw verzameling. Tegenwoordig is vrij eenvoudig om in kaart te brengen, waar iemand woont.  Hiermee breng je mensen op verkeerde ideeën en dat wil je voorkomen. Houd je hobby dus lekker privé, dan kan je er zoveel mogelijk zorgeloos van genieten.