Helado.be
Image default
Bedrijven

Tuinieren met kinderen

Tuinieren met kinderen is ontzettend leuk en voor hen ook nog eens erg leerzaam. Met de juiste aanwijzingen zullen ze al spelende ‘groene vingers’ ontwikkelen. Vaak vinden kinderen het geweldig om in de tuin bezig te zijn en willen ze maar wat graag meehelpen!

Er zijn genoeg klusjes in de tuin te bedenken waar kinderen bij kunnen helpen. Begin met het stap voor stap uitleggen wat een tuin nu eigenlijk is en laat je (klein)kind kennis maken met verschillende planten, bloemen en insecten. Je kunt samen naar een tuincentrum gaan om bloemen en planten voor in de tuin uit te kiezen. Ga daarna gezamenlijk onkruid wieden, bloembollen planten, zaaien en de plantjes water geven.

Een paar tips om het leuk en boeiend te houden voor je kind:

Koop speciaal kindertuingereedschap. Dit kunnen ze vaak beter hanteren dan gewoon tuingereedschap. Eigen gereedschap maakt de betrokkenheid van kinderen bovendien groter, waardoor ze optimaal gestimuleerd worden om te helpen.
Zet een hoekje van je tuin speciaal voor je kind af. Zaai hier de naam van je kind in met tuinkers. Deze komt na een week al op, dus je kind ziet bijna meteen resultaat!
Plant een aardbeien-, frambozen- of bramenplant in de tuin. Hier kan je kind heerlijk van snoepen terwijl jullie in de tuin werken.
Kies voor bloemen die gemakkelijk te verzorgen zijn en snel bloeien, en voor groenten die je gauw kunt oogsten. Zorg voor mooie gekleurde bloemen en voor groenten die je kind lekker vindt.
Bij sommige tuincentra zijn speciale kinderzaden te koop. Deze bevatten zaden die speciaal zijn geselecteerd op kindvriendelijkheid.
Ook als je geen tuin hebt, kunnen jij en je kind gewoon samen tuinieren. Ook balkons en vensterbanken zijn voor dit doeleinde geschikt. Werk met kleine potten die kinderen goed kunnen tillen voor optimaal tuinierplezier.

Voor meer info : http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2109/tuinieren-met-kinderen