• Tienduizenden Nederlanders gingen al emigreren naar Curaçao, Bonaire of de Nederlandse Antillen

  Reacties uitgeschakeld voor Tienduizenden Nederlanders gingen al emigreren naar Curaçao, Bonaire of de Nederlandse Antillen
  augustus 3, 2016 /  Vervoer en transport

  Tienduizenden Nederlanders gingen al emigreren naar Curaçao, Bonaire of de Nederlandse Antillen. U kunt de volgende zijn. In de Gouden Eeuw zijn veel mensen geïmmigreerd naar landen die voorzien waren van Nederlandse handelsposten. Plaatsen als Kaapstad en Nieuw-Nederland (dit kennen we tegenwoordig als de VS) waren populaire bestemmingen. De volgende emigratiegolf vond plaats in de negentiende eeuw. In deze tijd verruilden tienduizenden Nederlanders het vaderland om te gaan wonen in de Verenigde Staten. De belangrijkste reden voor deze emigratiegolf waren de slechte economische omstandigheden als gevolg van mislukte oogsten. De meeste mensen waren afkomstig uit Zeeland, Overijssel en Gelderland en hoopte in de Verenigde staten een beter bestaan op te bouwen.

  Emigreren naar de Nederlandse Antillen, Curaçao of Bonaire: vooraf de kosten duidelijk in beeld van de kosten

  Emigreren naar de Nederlandse Antillen, Curaçao of Bonaire: dat kost geld. Het is belangrijk om een realistische beeld te hebben van de kosten wanneer men besluit te emigreren. Hierbij kan worden gedacht aan voordehand liggende zaken zoals verhuiskosten en reiskosten. Maar hier komen ook de kosten voor de koop of de huur van een nieuw huis nog bij. Geld voor het volgen van taalcursussen en geld dat nodig is om de eerste maanden mee door te komen. Er zijn emigratielanden die het als voorwaarde hanteren dat men kan aantonen over voldoende liquide middelen te beschikken. Dit kan gaan om enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Ook het verkrijgen van de benodigde documenten opgesteld door een notaris kost geld.

  Emigreren naar de Nederlandse Antillen, Curaçao of Bonaire: soms keren emigranten terug naar het land van herkomst

  Emigreren naar de Nederlandse Antillen, Curaçao of Bonaire: de term emigreren doet vermoeden dat mensen uit een land weggaan om hier niet meer terug te komen. Toch komt het vaak voor dat emigranten terugkeren naar hun land van herkomst. De redenen hiervoor zijn legio. Zo kan het zijn dat heimwee een belangrijke rol speelt in het besluit terug te keren. Soms kunnen mensen nu eenmaal niet goed aarden in het nieuwe vaderland. Ook het plotseling verslechteren van de sociale- en/of economische omstandigheden kan voor emigranten een reden zijn om terug te keren op hun schreden.

  Voor meer info :

  Posted by @ 7:43 am

  Tags: , ,

Comments are closed.