Helado.be
Image default
Beauty en verzorging

Schoonheidsspecialiste

Een opleiding tot schoonheidsspecialiste kan vele deuren naar een mooie beroepscarrière openen. Het beroep van schoonheidsspecialiste is een job met veel afwisseling, waarbij u uw klanten altijd met een aangenaam gevoel laat buiten stappen. In het drukke leven van elke dag vinden veel vrouwen, maar ook mannen, het fijn om even te ontspannen door een schoonheidsbehandeling.

Dat werk niet alleen relaxerend maar zorgt er ook voor dat men zich mooier en verzorgder voelt, dus dat zijn twee vliegen in één klap. De opleiding tot schoonheidsspecialiste kan op verschillende manieren gevolgd worden. De jeugd kan voor de opleiding kiezen in het reguliere onderwijs, maar ook volwassenen die zich willen bij- of omscholen kunnen de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen in dag- of in avondonderwijs.

Tijdens deze uitgebreide opleiding leren de schoonheidsspecialisten in spé niet alleen alle behandelingen aan in de praktijk, maar is er ook aandacht voor het theoretische aspect van het beroep. Men krijgt les over de anatomie van het menselijk lichaam, over hygiëne, cosmetica en men leert omgaan met klanten. Wie na de opleiding aan de slag wil als schoonheidsspecialiste op zelfstandige basis, zal ook nog een aanvullende cursus bedrijfsbeheer moeten volgen.

Na deze opleiding zijn de studenten klaar om aan de slag te gaan in een wellnesscentrum, schoonheidsinstituut of parfumerie en zijn ze in staat om de meeste bekende schoonheidsbehandelingen probleemloos uit te voeren. Wie houdt van innerlijke en uiterlijke schoonheid, graag met mensen omgaat en aangetrokken wordt door een job in de esthetische branche, is met een opleiding tot schoonheidsspecialiste zeker op de goede weg!

Voor meer info : http://www.beautybizz.be/opleiding-schoonheidsspecialiste/