Helado.be
Image default
Media

Redactionele fotografie

Tekst en beeld gaan samen!

Fotograaf Vincent Hartman van STUDIOVHF verzorgt het fotografisch beeldmateriaal voor veel uiteenlopende publikaties. Voor lokale uitgaves verzorgt hij zowel het redactionele werk als ook de commerciële pagina’s of advertorials. De fotografie gaat over zeer veel verschillende disciplines, landschap, dorps- en stadsgezichten, interieurfotografie, redactionele en zakelijke portretten en zelfs sportfotografie. De fotograaf werkt ook voor diverse vakbladen in bijvoorbeeld de technische installatiebranche, agrarische industrie, volkshuisvesting, onderwijs en transport. Wat dat betreft lijkt redactionele fotografie wel wat op bedrijfsfotografie omdat daar ook veel gevraagd wordt van de veelzijdigheid van de fotograaf.

Redactionele fotografie

Bij redactionele fotografie sluit het fotografisch beeldmateriaal naadloos aan bij de tekst. Vaak gaat de fotograaf samen met de schrijvende collega op pad of leest hij eerst het artikel. Hierbij wordt er bij voorleur rekening gehouden met de pagina opmaak zodat het geheel naadloos aansluit. Omdat de onderwerpen zo uiteenlopend zijn zoeken redacties of ‘traffic managers’ constant naar professionele fotografen die in een bepaald gebied in staat zijn passend beeld te leveren. De fotogra(a)f(en) van STUDIOVHF zijn bijzonder veelzijdig zonder gemiddeld te zijn. STUDIOVHF is gespecialiseerd in de volgende disciplines van de fotografie: reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, bedrijfsfotografie en de hier besproken redactionele fotografie. Onder de merknaam Vincent Hartman Fotografie wordt zelfs de particuliere markt bediend.

Voor portretfotografie en productfotografie beschikken de fotografen over een goed geoutileerde fotostudio met vaste rondwand, opnametafel, omkleedplek en kaptafel. Wij nodigen u uit ons portfolio op de website te bekijken.

Voor meer info : https://www.studiovhf.com/redactionele-fotografie/

Gerelateerde artikelen

Animatievideo voor offline gebruik

Het nieuws door de eeuwen heen

Zo verveel je je nooit meer in de auto op vakantie