• Professional voor het gieten van beelden

  Reacties uitgeschakeld voor Professional voor het gieten van beelden
  maart 23, 2018 /  Kunst en Kitsch

  Wilt u uw eigen ontworpen beeld laten maken? De bronsgieterij van Atelier 80 brengt uw idee tot leven. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

  Brons: een onmisbaar materiaal in de bronsgieterij

  Natuurlijk wordt er in de bronsgieterij meestal brons gebruikt voor het maken van kunstwerken. Brons wordt samengesteld uit koper en tin. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. Zuiver koper smelt bij 1.083 graden. En vermengd met tin smelt de substantie ongeveer op 1.000 graden. De combinatie met tin zorgt er dus voor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.

  De bronsgieterij giet beelden volgens de ‘verloren-was’ methode

  Brons, aluminium en messing worden gebruikt bij de ‘verloren-was’-methode. In de bronsgieterij begint het allemaal met het maken van een rubberen mal en epoxyhars van het wassen of kleien ontwerp. De was wordt in de mal gegoten waarna het wassen model in een vuurvaste massa ingebed wordt. Als de was is gesmolten en de kap gedroogd is, wordt het brons in de holte die ontstaan is gegoten. Na dit proces worden de giet- en ontluchtingskanalen afgezaagd. Nu kan het gietsel uit de mal gehaald worden en de gaten dichtgelast of dichtgetimmerd worden. Voor een verbluffend eindresultaat kan het beeld in de bronsgieterij gepolijst, geschuurd of gepatineerd worden.

  Voor meer info :

  Posted by @ 7:40 am

  Tags:

Comments are closed.