Helado.be
Image default
Beauty en verzorging

Opleiding cosmetische arts

Minister Edith Schippers is al sinds 2010 de minister van Volksgezondheid in Nederland in de kabinetten van president Mark Rutte. De minister heeft tot doel gesteld om de markt voor cosmetische ingrepen transparanter te maken. De opleiding tot cosmetisch arts is een onderdeel van een transparantere markt. Voordat een persoon de opleiding tot cosmetisch arts kan en mag volgen is het verplicht dat deze persoon reeds al minimaal een jaar klinische ervaring heeft opgebouwd als arts-assistent in een ziekenhuis. Hierna kan de betreffende persoon een opleiding van twee jaar volgen. Gedurende deze opleiding kan de persoon in kwestie een aantal modules volgen. De modules zijn allemaal opgebouwd uit een theoretisch deel en een praktijk deel. Het theoretische deel van een module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en de praktische vaardigheden worden allen tussentijds getoetst door middel van een practicum. Na afronding van de opleiding mag iemand zichzelf echt een cosmetische BIG geregistreerde arts noemen.

Jennifer is een 28 jarige arts-assistente werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum. Haar uiteindelijk doel is om cosmetisch arts te worden. Daarom gaat ze nu een jaar ervaring opdoen op de klinische afdeling van dit ziekenhuis. Nadat ze dit jaar zeer succesvol heeft afgerond gaat ze de opleiding volgen die ze ook binnen twee jaar succesvol afsluit. Haar droom is uitgekomen en ze mag zichzelf cosmetisch arts noemen.

Ze gaat direct opzoek naar een baan in een cosmetische kliniek en komt terecht bij een kliniek in Amsterdam. Deze professionele kliniek is echt een toonaangevend bedrijf in deze branche. Een filler behandeling Amsterdam is de meest gevraagde cosmetische ingreep in deze kliniek. Ook een fronsrimpel verwijderen is een veelgevraagde behandeling in deze kliniek. Al met al heeft Jennifer het in deze kliniek heel erg naar haar zin. De collega’s zijn gezellig waardoor de werksfeer erg prettig is.

Voor meer info : http://injectableklinieken.nl/