Helado.be
Image default
Bedrijven

Op vakantie naar Spanje

Een vakantie in spanje is een vakantie waarop je je nooit hoeft te vervelen. Hoewel veel mensen voor de zomer een vakantie spanje, is het echt niet zo dat Spanje alleen in de zomer goed te doen is. Er is namelijk meer dan genoeg te doen in Spanje en ook in de winter is het op sommige plekken wel erg goed vertoeven. Dan moet je wel in de kustgebieden zijn. In het binnenland is het klimaat extremer en kan het eigenlijk wel net zo koud worden als bij ons in de winter!

Spanje is dan ook een erg groot land, het is wel 12 keer groter dan Nederland. Bij zo’n groot land kun je je voorstellen dat de tegenstellingen in een land ook wel groot kunnen zijn. Het ene stukje Spanje is het andere nog niet. Een stedentrip Barcelona is weer totaal anders dan een stedentrip Madrid, de hoofdstad van Spanje.

Over het overwinteren in Spanje gebruiken, zoals gezegd kun je dan het beste de kust opzoeken. De Costa Blanca aan de oostkust is een populaire plek om te komen ‘overwinteren’, ook van de Spanjaarden zelf! Hier is het nooit kouder dan 15 graden en het regent ook niet zo vaak. De Costa Del Sol is qua temperatuur ook goed te doen maar daar regent het wel iets vaker dan aan de Costa Blanca, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Je kunt voor het overwinteren ook vertrekken naar de Canarische Eilanden. Deze eilanden horen bij het Spaanse koninkrijk maar liggen geografisch natuurlijk eigenlijk een stuk dichter bij Afrika dan bij het Spaanse vasteland. Dat maakt het klimaat iets gematigder en misschien daarom wel nog beter. De winters zijn aangenaam en niet koud maar de zomers zijn stukken minder heet dan de zomers op het vasteland van Spanje.

Voor meer info : http://www.vakantiespanje.nl