Helado.be
Image default
Bedrijven

Op de juiste manier veeboer zijn

In Nederland wonen veel boeren. Veel van deze boeren zijn geboren in het vak en hebben bijvoorbeeld de boerderij van hun ouders overgenomen. Je hebt ook de groep die zelf net in het vak stapt en vooral die groep, maar ook zeker de ervaren groep, kan eigenlijk wel wat agrarisch advies gebruiken.

Wanneer je veeboer bent, heb je natuurlijk te maken met levende wezens en ook met een bederfelijk product. De meeste veeboeren in Nederland hebben koeien, maar deze dieren verdienen natuurlijk ook wel een specifieke aanpak. De meeste koeien in Nederland worden gehouden voor de melk en een kleinere groep voor het vlees. Kaas, yoghurt, vla: allemaal heerlijke oer-Hollandse producten die als basisbestanddeel melk hebben.

Daarom wil je natuurlijk wel zorgen dat je melk zo goed mogelijk op kwaliteit is. Melk als deze direct uit de koe komt, is een erg bederfelijk product voordat dit een behandeling heeft ondergaan. Melk in Nederland ondergaat altijd de behandeling van pasteuriseren, waardoor de melk in ieder geval enkele dagen goed te bewaren is. Soms wordt melk ook gesteriliseerd, waardoor je het nog langer en bovendien ongekoeld kunt bewaren.

Voordat een van deze processen plaatsvindt, moet de melk eerst nog bewaard worden. Het is dan zaak dat de melk zo snel mogelijk wordt gekoeld. Dat kan heel goed met een rvs voorkoeler. Met een voorkoeler wordt met behulp van koud water de warme melk direct uit de koe gekoeld naar een zo koud mogelijke temperatuur. Dat maakt dat je de melk een stuk langer kunt bewaren in de tijd tussen de melking van de koe en de processen zoals pasteurisatie of sterilisatie. Bovendien verhoog je hiermee natuurlijk ook de voedselveiligheid. Bovendien kun je ook nog eens subsidie krijgen op voorkoelers van de overheid. De verkoper van de voorkoeler kan dat in de meeste gevallen direct voor je regelen.

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl