• Na de val van het IJzeren Gordijn werd Skoda in 1989 geprivatiseerd

  Reacties uitgeschakeld voor Na de val van het IJzeren Gordijn werd Skoda in 1989 geprivatiseerd
  april 12, 2021 /  Auto's en Motoren

  Het van oorsprong Oostenrijks-Hongaarse automerk Skoda bestaat sinds 1926 en maakt vanaf 1991 deel uit van de Volkswagen groep. Skoda is een merk met historie. Na Daimler-Benz (1885), Peugeot (1896) en Opel en Fiat (beide 1899) is het de op vier na oudste autofabrikant ter wereld.

  Geschiedenis

  In 1895 richtten technicus Vclav Laurin en boekhandelaar Vclav Klement in Mlada Boleslav een fietsenfabriek op. In 1899 produceerden ze ook motorfietsen en vanaf 1905 ook auto’s onder de naam Laurin & Klement. In 1925 fuseerden L&K met machinefabriek Skoda. Tot de Tweede Wereldoorlog produceerde Skoda moderne auto’s. Na de oorlog werd het een staatsbedrijf en had Skoda in technisch opzicht te lijden onder de communistische planeconomie.

  Na de val van het IJzeren Gordijn werd Skoda in 1989 geprivatiseerd en in 1991 verwierf de Volkswagen Group 30 procent van de aandelen. In 2000 was het merk volledig eigendom van VW. Binnen enkele jaren bouwde Skoda een prima reputatie op met auto’s die gebaseerd waren op Volkswagen-techniek.

  Populaire Skoda Modellen

  Populairste Skoda-modellen om te leasen zijn de Fabia, Scala en Kamiq. Via Skoda Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

  Fabia

  De Skoda Fabia is een compact stadsvoertuig of zogenaamde supermini. De eerste generatie Skoda Fabia werd in september 1999 gepresenteerd op de Motor Show van Frankfurt. De stationwagon, Fabia Combi volgt een jaar later. Deze Combi is de eerste Fabia die gebruikmaakt van het VW Groep platform, dat ook de VW Polo en de SEAT Ibiza een basis geeft.

  Het eerste succes van de Fabia is grotendeels te danken aan de samenwerking met Volkswagen. Dezelfde technische basis tegen prijzen onder die van alle andere VW Groep merken liggen.

  De nieuwste Fabia is leverbaar als hatchback (basismodel), stationwagon (Fabia Combi) en saloon (Fabia Sedan). Skoda Fabia Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om in een auto te rijden die is gebouwd op het Volkswagen platform.

  Scala

  De Škoda Scala is een ruime gezinsauto van Škoda met veel binnenruimte. De Scala biedt door zijn lengte genoeg beenruimte voor bestuurders en passagiers. De kofferbak één van de ruimste in zijn klasse. De goede stoelen en de pittige TSI motor zorgen voor een goed rijcomfort.

  De Scala zit qua maat tussen de Fabia en de Octavia in. Hij werd in 2018 onthuld. De naam Scala is het Latijnse woord voor “ladder” of “trap”, wat volgens Škoda verwijst naar de grote stap voorwaarts die met dit model is gezet. De Scala gaat de concurrentie aan met de Renault Mégane en de Ford Focus.

  Met Škoda Scala Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

  Kamiq

  De ŠKODA KAMIQ werd is in 2019 gelanceerd. Het is een compacte cross-over die door wordt gepositioneerd boven de Scala en onder de grotere KAROQ.

  De KAMIQ lijkt aan de achterkant sterk op de SCALA en ook het interieur is overeenkomstig. De KAMIQ is ruimer en iets langer dan de vergelijkbare VW T-Cross en de Seat Arona.

  Aan de voorkant van de KAMIQ zit een brede grille met dubbele lamellen. De voorspoiler versterkt het off-road karakter, evenals de grote wielen, de verhoogde motorkap en de hoge bodemvrijheid.

  In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Mede hierom is Skoda KAMIQ Private Lease vanaf de lancering populair.

  https://leaseauto.nl/private-lease/skoda/

  Posted by @ 9:02 am

  Tags: , ,

Comments are closed.