Helado.be
Image default
Woning en Tuin

Modern wonen

De stad en het platteland: twee uitersten. Maar wat deze twee met elkaar gemeen hebben is dat een modern huis hier allebei past. Met de strakke details en lijnen is een moderne woning gemakkelijk te herkennen. Vooral het eenvoud kenmerkt een moderne woning. Strakke lijnen en blokken. In de ontwerpfase van een moderne woning wordt dan ook vaak gezegd ‘less is more’. Een moderne woning valt vaak erg op en is dus een echte blikvanger. Maar welke manieren van modern wonen zijn er nou eigenlijk precies?

De schuurwoning

De schuurwoning is een erg bekend type woning in de moderne woningbouw. Een prefabschuurwoning laten bouwen komt in dit segment dan ook regelmatig voor. Een schuurwoning is een simpele woning en kenmerkt zich door het simpele uiterlijk van een schuur. Een schuurwoning is een redelijk simpel ontwerp, dat is vooral te zien aan het exterieur. Het interieur daarentegen kan de bewoner zo complex maken als hij of zij dat zelf wil. Eigenlijk precies hetzelfde als bij een ander type huis laten bouwen. Wat een schuurwoning nog meer kenmerkt is het gebruik van natuurlijke materialen. Deze type woningen worden vaak in natuurrijke gebieden gebouwd, zodat de connectie tussen mens en natuur wordt vergroot.

De prefab woning

Een prefab woning ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als ieder andere woning. Er moet maar net kennis zijn van prefab woningen, want anders is het verschil simpelweg niet te zien. Een prefab woning laten bouwen is een nieuwere manier van woningbouw. Vaak zijn de woningen die op deze manier gebouwd worden erg modern en ze hebben dan ook een moderne uitstraling. Toch zijn er ook andere type prefab woningen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prefab notariswoningen met een klassiekere look dan een moderne woning. Ook is er natuurlijk een combinatie van beide mogelijk.

https://houseoflo.nl/