Helado.be
Image default
Energie

LED GU10 LAMPEN: TIPS VOOR ENERGIEBESPARING

Meer en meer mensen zijn steeds bezig met hun persoonlijke impact op het milieu, velen kiezen ervoor om de lampen in hun huizen te vervangen door alternatieven. Gloeilampen zijn een oude techniek die afhankelijk is van verwarming van een wolfraam gloeidraad, deze produceert dan licht en warmte. Deze soorten lampen gebruiken veel elektriciteit. Om het energieverbruik te verminderen, zijn er nieuwere types beschikbaar met inbegrip compacte fluorescentielampen (Cfl) en LED GU10 lampen (light emitting diode). Beide van deze nieuwe technologieën bieden verlichting met minder elektriciteitsverbruik, minder warmte en een langere levensduur, die allemaal helpen en zijn meer milieuvriendelijk.

 

LED-technologie toegepast op gloeilampen is een relatief nieuwe innovatie. Omdat deze relatieve nieuw zijn zijn er nog een aantal beperkingen. Een van de belangrijkste beperkingen is dat de luminantie uitgezonden door de lamp alleen kan worden geconcentreerd in één richting, in plaats van de multi-directionele luminantie zoals de andere varianten. Dit betekent dat GU10 LED lampen niet goed zijn voor het verlichten van een hele kamer. In plaats daarvan, zijn ze beter geschikt als accent verlichting.

 

Bij de keuze van de lampen, is het belangrijk te overwegen wat voor soort GU10 LED lampen er beschikbaar zijn. Op dit moment zijn er twee varianten op de markt. De eerste optie is de normale LED-verlichting. Deze diodes zijn kleine, variërend in grootte van 1 tot 5 millimeter. De tweede optie die vandaag beschikbaar is, is hoog aangedreven spaarlampen. Een voordeel van de traditionele lampen is dat ze nog steeds zorgen voor een betere spreiding, maar de nieuwere technologieën worden voortdurend verbeterd. 

Een andere overweging die je moet maken bij het aankopen, is de stralingshoek waardering. De stralingshoek verwijst naar de breedte van het veld, waarin de luminantie is gericht. Fabrikanten variëren sterk over de specificaties van de lampen. Sommige hebben een openingshoek van slechts 20 graden. Dit zou ideaal zijn voor het handelen als een spot voor een klein schilderij of sculptuur. 

 

Voor meer info : http://www.leds-depot.be/led-230v/gu10-led-spots.html