• 25 Weken Zwangerschap informatie

  Reacties uitgeschakeld voor 25 Weken Zwangerschap informatie
  oktober 27, 2014 /  Kinderen
  Helado

  Week 25 van de zwangerschap

  Lichamelijk voelt u zich nu nog prima. U zult alleen vaker voor controle naar de verloskundige, of de gynaecoloog moeten. Dit kan veranderen van een keer in de 4 weken naar een keer in de 3 weken. U kunt wat last krijgen van een harde buik. Dit komt omdat de spieren van de baarmoeder samentrekken om zo alvast te oefenen voor de bevalling. Uw lichaam bereid zich dan voor op de weeën, ook wel oefen- of voorweeën genoemd. Dit is heel normaal en u hoeft zich hierover dan ook geen zorgen te maken. Hebt u er te vaak last van dan is het raadzaam om meer rust te nemen, licht ook uw gynaecoloog of verloskundige in als u te veel pijn krijgt.

  Rust tijdens de zwangerschap is erg belangrijk, neemt u te weinig rust dan kan dat de groei van de baby belemmeren. Rust en ontspanning blijven belangrijk, zeker nu de baby in vanaf deze periode ook bewust kan voelen. Het voelzintuig van de baby is helemaal ontwikkelt.

  http://www.wekenzwangertips.nl/product/alecto-dbx89-eco-dect-babyfoon

   

  Dit is mijn tweede zwangerschap en ben nu 7 maanden onderweg. Ik probeer natuurlijk mijn zoontje van 4 erbij te betrekken. Heb hem verteld dat hij een zusje krijgt, en dat ze in mijn buik groeit. In het begin vond hij dit allemaal reuze interessant, maar nu mijn buik groter word en ik vaak moe ben en minder tijd en energie heb om met hem te spelen is zijn gedrag erg negatief geworden. Hij zegt dat ik niet lief meer ben en gisteren toen ik hem wilde knuffelen heeft hij zelf mijn buik hard gestompt, Ik werd daar erg kwaad op waar hij natuurlijk weer heel heftig op reageerde. Ook heeft hij tegen mijn man gezegd dat hij geen zusje wil en dat het niet eerlijk is. Mijn man zegt dat ik het niet persoonlijk op moet vatten, maar mijn kleine lieveling was zo kwaad op me dat het mij echt pijn  deed. Is dit normaal gedrag?

  Voor meer info : http://www.wekenzwangertips.nl/blog/

  Tags: ,

 • Turnhout zet de nieuwe standaard in Kinderopvang voor heel Europa

  Reacties uitgeschakeld voor Turnhout zet de nieuwe standaard in Kinderopvang voor heel Europa
  april 23, 2014 /  Kinderen
  Helado

  Wordt een baby geboren, is dat een grote gebeurtenis! Er wordt gezegd dat zeker een eerste kind het leven van ouders danig op zijn kop zet. In eerste instantie vraagt de nieuw geborene om fysieke zorg. Warme kleding, op tijd een verse luier of pamper en op regelmatige basis voedzame en warme (moeder)melk vormen enkele voorbeelden. Ook is de verbinding tussen ouders en kind vanaf het begin van zeer groot belang. Dat het kind op fysiek vlak met goede zorgen wordt omringt, is namelijk even belangrijk als het vertrouwen wat het voor het leven ontwikkelt door een verbinding aan te kunnen gaan met zijn verzorgers.
  Voelt het kind zich omringt door goede zorgen en kan het een goede verbinding aangaan met zijn verzorgers, schenkt dit vertrouwen en voelt het zich gewenst. Aangezien de beginjaren de eerste kennismaking vormen met het leven, is het van gewichtig belang of verbinding en vertrouwen op een goede manier kunnen worden aangelegd! De gevolgen van een goede uiterlijke en innerlijke verzorging draagt het kind voor de rest van zijn leven mee!!

  De werking van Kinderdagverblijf Gabriël (kinderopvang Turnhout in Google), een nieuwe kinderopvang in Turnhout, is afgestemd op de hierboven genoemde waarheden. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de fysieke verzorging. Er zijn in samenspraak met de ouders momenten mogelijk waarop er borstvoeding wordt gegeven.  Op latere leeftijd krijgen ze papjes van biologische groenten en fruit. Er wordt gewerkt met luiers, tenzij ouders anders wensen. En bij het verversen van luiers/pampers worden er ecologische verzorgingsproducten van Weleda gebruikt.

  Het innerlijk welbevinden wordt door volgende zaken gestimuleerd:
  Er bestaat een duidelijk ritme, waardoor de kinderen weten waar ze aan toe zijn.
  Er wordt gewerkt door vaste personeelsleden, waardoor kinderen steeds door dezelfde mensen worden verzorgd.
  De personeelsleden doen dit werk vanuit liefde voor het opgroeiende kind.
  De kinderen hebben vaste dagen waarop zij naar kinderdagverblijf Gabriël komen, zodat zij niet telkens opnieuw moeten kennis maken met nieuwe leeftijdsgenootjes.
  Ieder kind heeft zijn eigen bed, wat duidelijkheid schept en onzekerheid wegneemt.
  Er wordt veel aandacht besteed aan een rustige omgeving.

  Interesse in dit project? Kijk zeker eens op  http://www.kinderopvangturnhout.be

  Voor meer info : http://www.kinderopvangturnhout.be

  Tags: ,