• 25 Weken Zwangerschap informatie

  Reacties uitgeschakeld voor 25 Weken Zwangerschap informatie
  oktober 27, 2014 /  Kinderen

  Week 25 van de zwangerschap

  Lichamelijk voelt u zich nu nog prima. U zult alleen vaker voor controle naar de verloskundige, of de gynaecoloog moeten. Dit kan veranderen van een keer in de 4 weken naar een keer in de 3 weken. U kunt wat last krijgen van een harde buik. Dit komt omdat de spieren van de baarmoeder samentrekken om zo alvast te oefenen voor de bevalling. Uw lichaam bereid zich dan voor op de weeën, ook wel oefen- of voorweeën genoemd. Dit is heel normaal en u hoeft zich hierover dan ook geen zorgen te maken. Hebt u er te vaak last van dan is het raadzaam om meer rust te nemen, licht ook uw gynaecoloog of verloskundige in als u te veel pijn krijgt.

  Rust tijdens de zwangerschap is erg belangrijk, neemt u te weinig rust dan kan dat de groei van de baby belemmeren. Rust en ontspanning blijven belangrijk, zeker nu de baby in vanaf deze periode ook bewust kan voelen. Het voelzintuig van de baby is helemaal ontwikkelt.

  http://www.wekenzwangertips.nl/product/alecto-dbx89-eco-dect-babyfoon

   

  Dit is mijn tweede zwangerschap en ben nu 7 maanden onderweg. Ik probeer natuurlijk mijn zoontje van 4 erbij te betrekken. Heb hem verteld dat hij een zusje krijgt, en dat ze in mijn buik groeit. In het begin vond hij dit allemaal reuze interessant, maar nu mijn buik groter word en ik vaak moe ben en minder tijd en energie heb om met hem te spelen is zijn gedrag erg negatief geworden. Hij zegt dat ik niet lief meer ben en gisteren toen ik hem wilde knuffelen heeft hij zelf mijn buik hard gestompt, Ik werd daar erg kwaad op waar hij natuurlijk weer heel heftig op reageerde. Ook heeft hij tegen mijn man gezegd dat hij geen zusje wil en dat het niet eerlijk is. Mijn man zegt dat ik het niet persoonlijk op moet vatten, maar mijn kleine lieveling was zo kwaad op me dat het mij echt pijn  deed. Is dit normaal gedrag?

  Voor meer info : http://www.wekenzwangertips.nl/blog/

  Tags: ,

 • Turnhout zet de nieuwe standaard in Kinderopvang voor heel Europa

  Reacties uitgeschakeld voor Turnhout zet de nieuwe standaard in Kinderopvang voor heel Europa
  april 23, 2014 /  Kinderen

  Wordt een baby geboren, is dat een grote gebeurtenis! Er wordt gezegd dat zeker een eerste kind het leven van ouders danig op zijn kop zet. In eerste instantie vraagt de nieuw geborene om fysieke zorg. Warme kleding, op tijd een verse luier of pamper en op regelmatige basis voedzame en warme (moeder)melk vormen enkele voorbeelden. Ook is de verbinding tussen ouders en kind vanaf het begin van zeer groot belang. Dat het kind op fysiek vlak met goede zorgen wordt omringt, is namelijk even belangrijk als het vertrouwen wat het voor het leven ontwikkelt door een verbinding aan te kunnen gaan met zijn verzorgers.
  Voelt het kind zich omringt door goede zorgen en kan het een goede verbinding aangaan met zijn verzorgers, schenkt dit vertrouwen en voelt het zich gewenst. Aangezien de beginjaren de eerste kennismaking vormen met het leven, is het van gewichtig belang of verbinding en vertrouwen op een goede manier kunnen worden aangelegd! De gevolgen van een goede uiterlijke en innerlijke verzorging draagt het kind voor de rest van zijn leven mee!!

  De werking van Kinderdagverblijf Gabriël (kinderopvang Turnhout in Google), een nieuwe kinderopvang in Turnhout, is afgestemd op de hierboven genoemde waarheden. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de fysieke verzorging. Er zijn in samenspraak met de ouders momenten mogelijk waarop er borstvoeding wordt gegeven.  Op latere leeftijd krijgen ze papjes van biologische groenten en fruit. Er wordt gewerkt met luiers, tenzij ouders anders wensen. En bij het verversen van luiers/pampers worden er ecologische verzorgingsproducten van Weleda gebruikt.

  Het innerlijk welbevinden wordt door volgende zaken gestimuleerd:
  Er bestaat een duidelijk ritme, waardoor de kinderen weten waar ze aan toe zijn.
  Er wordt gewerkt door vaste personeelsleden, waardoor kinderen steeds door dezelfde mensen worden verzorgd.
  De personeelsleden doen dit werk vanuit liefde voor het opgroeiende kind.
  De kinderen hebben vaste dagen waarop zij naar kinderdagverblijf Gabriël komen, zodat zij niet telkens opnieuw moeten kennis maken met nieuwe leeftijdsgenootjes.
  Ieder kind heeft zijn eigen bed, wat duidelijkheid schept en onzekerheid wegneemt.
  Er wordt veel aandacht besteed aan een rustige omgeving.

  Interesse in dit project? Kijk zeker eens op  http://www.kinderopvangturnhout.be

  Voor meer info : http://www.kinderopvangturnhout.be

  Tags: ,

 • Speelgoed van Fishertechnik

  Reacties uitgeschakeld voor Speelgoed van Fishertechnik
  januari 31, 2014 /  Kinderen

  Fishertechnik

  Sommige kinderen vinden het van jongs af aan al leuk om bezig te zijn met technische dingen. Voor hen is het speelgoed van de fishertechnik webshop erg geschikt. Dit geeft hen de kans om al jong hun technische creativiteit te ontwikkelen. Voor hun ontwikkeling is dit natuurlijk echt heel erg goed. Door al op jonge leeftijd zich te verdiepen in dergelijke bouwprocessen, ontwikkelen ze vaardigheden die later erg belangrijk kunnen blijken te zijn. De producten van fishertechnik bestaan uit allemaal losse onderdelen die het kind zelf in elkaar kan zetten met behulp van een instructieboekje. Zo kan het verschillende zaken bouwen, zoals een auto, tractor, helikopter, bulldozer of kraan. Met behulp van een motortje kunnen de bouwwerken van het kind zelfs uit zichzelf bewegen! Mits ze alles natuurlijk goed aangesloten hebben. En dit verklaart ook meteen waarom fishertechnik zo hoog gewaardeerd wordt door leraren en ingenieurs. Het is een zeer succesvol product om kinderen al in een jong stadium verscheidene dingen te leren. Zo wordt door het spelen met fishertechnik:

  • de coördinatie tussen hand en oog verbeterd
  • de ontwikkeling van zowel de grove als de fijne motoriek bevorderd
  • het ruimtelijk inzicht ontwikkeld
  • de creativiteit en verbeelding vergroot
  • logisch denkvermogen en vaardigheden ontwikkeld
  • technisch inzicht gestimuleerd en ontwikkeld

  Als een kind interesse toont in technische zaken, dan is het natuurlijk verstandig om dat al van jongs af aan ook aan te moedigen en hem of haar de mogelijkheid te geven deze interesses ook echt te ontwikkelen tot vaardigheden en om te zetten in kennis. Op die manier kunnen kinderen een voorsprong krijgen in de voorbereiding op technische beroepen. Aangezien daar volgens velen de toekomst ligt, is fishertechnik dus ideaal speelgoed om kids heerlijk mee te laten ontdekken wat de techniek allemaal voor mogelijkheden kan bieden.

  Soorten fishertechnik

  Het inzicht en de vaardigheden van kinderen veranderen natuurlijk met de jaren en zullen zich steeds verder ontwikkelen. Daarom heeft fishertechnik hun producten ingedeeld in verschillende categorieën. Hierdoor is er altijd een set te vinden die aansluit bij het niveau van degene die ermee aan de slag moet gaan. Sommige jongeren ontwikkelen immers al op jonge leeftijd de interesse voor techniek en leren zo al vroeg om dingen in elkaar te zetten. Anderen zullen hier pas later mee beginnen en zullen dan pas de basistechnieken leren. Op de producten van fishertechnik staat wel een leeftijdsaanduiding, maar deze moet echt als een richtlijn worden gezien. Belangrijk is de indeling in categorieën, van junior tot prof. Voor de jongste kinderen en de echte beginnelingen is de junior categorie het meest geschikt. Hiermee leren zij de basisprincipes van dit speelgoed kennen. Vervolgens kunnen zij overstappen naar basic, de categorie waarbij de modellen al iets ingewikkelder zijn. De basic serie is ook heel geschikt voor kids die pas op latere leeftijd hun interesse voor techniek ontdekken en de junior serie te kinderachtig vinden. Daarna kan er overgestapt worden naar fishertechnik advanced. De bouwwerken in deze lijn zijn een stuk groter en ingewikkelder. Het is de ideale manier voor jongeren om te leren over vierwielaandrijving en andere technische werkingsprocessen. De profi selectie van fishertechnik stelt het kind vervolgens in staat om ingewikkelde processen te onderzoeken en te begrijpen. Hierbij moet u denken aan het schakelsysteem van een auto, de werking van elektrische motoren, tandwielkasten, zonnecellen, brandstofcellen en windenergie. Het klinkt allemaal als heel erg ingewikkeld, maar u zult er versteld van staan hoe snel de jonge uitvindertjes dit allemaal onder de knie hebben en begrijpen. Door het spelen met fishertechnik leren zij spelenderwijs over al deze technieken.

  Meer mogelijkheden

  Nadat het kind met de junior, basic, advanced en profi pakketten heeft leren werken, liggen er nog twee uitdagingen in het verschiet! Namelijk: fishertechnik computing en industrie. Bij de computing categorie kan software voor de computer gekocht worden, zodat de bouwwerken met de computer bestuurd kunnen worden. Zo kan er eenvoudig geleerd worden hoe een ponsmachine, las robot of een ander soort machine met de computer kan worden bestuurd. Voor de echt vergevorderde is er tot slot de lijn fishertechnik industrie. Hiermee is het mogelijk om verschillende soorten mechanische machines te maken, zoals een machining station, een pneumatic processing center of een 3D robot. Tegen de tijd dat jongeren dit allemaal onder de knie hebben, hebben ze een enorm inzicht opgedaan in de werking van technische processen. Dit is een heel goede voorbereiding voor allerhande beroepen in de techniek. Natuurlijk biedt fishertechnik voornamelijk pakketten aan, met daarbij een duidelijke handleiding zodat iedereen de bouwwerken ook stap voor stap kan maken. Maar het wil natuurlijk nog wel eens gebeuren dat een bepaald onderdeel kwijt raakt. Daarom kunt u bij fishertechnik ook losse onderdelen bestellen om zo de bouwwerken weer compleet te maken. Ook maken zij speciale opbergboxen waarin alle losse delen gemakkelijk bewaard kunnen worden en de kans op verlies een stuk kleiner wordt. De losse onderdelen zijn natuurlijk ook een ideale manier om zelf creatief aan de slag te gaan en zelf bouwsels te ontwerpen. Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel, dat kinderen leren om zelf hun creativiteit te gebruiken en dit, samen met hun verworven inzichten in de werking van techniek, in te zetten voor nieuwe ontwerpen. Door op deze manier met dit speelgoed om te gaan, is het een uitstekende voorbereiding voor een opleiding en later een beroep in de techniek. Het is niet voor niets dat ingenieurs zo enthousiast zijn over fishertechnik!

  Voor meer info : http://www.fischertechnikwebshop.com/

  Tags: