Helado.be
Image default
Bedrijven

Kan ik mijn eigen verhuizing regelen?

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kan erg veel tijd, energie en mogelijk problemen kosten als u er voor kiest zelf te verhuizen. Maar 10% van de Nederlanders die verhuizen schakelt hier een verhuisfirma voor in. In sommige situaties is dit erg verstandig. Verhuizen vanaf een hoger gelegen verdieping kan erg moeilijk zijn. Zeker als u voor het eerst verhuist. In dat geval is het misschien verstandig om een verhuisfirma aan te nemen die u hierbij assisteert.Ook de afstand kan een factor zijn. Als u niet te veel geld wilt besteden aan brandstof dient u het aantal ritten dat nodig is om uw inboedel te verhuizen zo laag mogelijk te houden. Hier moet u zeker rekening mee houden als u grote afstanden moet overbruggen. Het positioneren en inpakken speelt hier een grote rol in. Voor een verhuisfirma is het vaak mogelijk om al uw hele inboedel in 1 of 2 ritten te verhuizen. Dit kan u veel tijd besparen.

Prijs voor een verhuizing

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden is het verstandig om het inpakken zelf te doen. Dit is meestal het duurste onderdeel indien u een verhuisfirma aanneemt omdat dit hen veel tijd kost. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een normale verhuizing waar u een deel van het inpakwerk zelf doet kost al snel duizend euro. Om te besparen op deze prijs raden wij aan om vergelijkssites te gebruiken of meerdere offerteaanvragen te doen. Wanneer u de prijzen van meerdere verhuisfirma’s met elkaar vergelijkt zult u zien dat de vraagprijzen niet altijd dicht bij elkaar liggen. Er valt dus veel te besparen. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Heb ik genoeg aan mijn inbedoel verzekering

Uw inboedel is alleen verzekerd binnen uw woonadres. Als deze wordt verhuist is deze onderweg dus niet verzekerd. Onderweg naar de nieuwe locatie is deze verzekering dus meestal niet meer van toepassing. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisfirma aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/