• Tel jouw bezoekers

  Reacties uitgeschakeld voor Tel jouw bezoekers
  mei 18, 2015 /  Electronica en Computers
  Helado

  Veel winkels hebben dagelijks veel bezoekers die naar de winkel toekomen en  ook eventueel een aankoop komen doen bij de desbetreffende winkel. Je zal als winkelier veel tijd en moeite in de winkel moeten steken als je wilt dat je klanten blijven terugkomen en om de winkel op een goede manier te onderhouden. Een goed inzicht hebben in je klanten is dus van groot belang en daar zijn aardig wat manieren voor om deze gegevens te verzamelen. Dit noemen wij retail statistieken en die kunnen allerlei gegevens aan het licht brengen van de winkels die van belang zijn. Vanuit daar kun je gegevens vaststellen en eventueel een nieuw strategie kiezen of een bestaande strategie verbeteren om meer verkopen en/of bezoekers te realiseren. Gelukkig is er een bedrijf om ons te helpen!

  Het bedrijf werkt met een passanten teller. Crumbbase geeft door middel van haar systemen inzicht in het aantal passanten dat de winkel heeft, hoe vaak ze terugkomen en hoelang de klanten in de winkel blijven. Daarnaast is zelfs de looproute van de passanten te zien en kunnen er vanuit daar conclusies worden getrokken naar aanleiding van het aantal bezoekers en het aantal verkopen.  Dit is natuurlijk erg handig voor een winkelier, aangezien hij op deze manier steeds meer te weten komt over de klanten en/of passanten van zijn of haar winkel.

  Hoe komt een bedrijf aan al deze informatie? Het speciale systeem dat ontwikkelt is door Crumbbase is niet te zien door klanten, daardoor is de werking nog beter, aangezien het niet wordt opgemerkt. Het beste onderzoek is altijd als mensen er, er zich niet van bewust zijn. Er worden meerdere Wi-Fi sensoren geplaatst in en voor de winkel die een signaal opvangen van de passanten met een smartphone. Enigste vereiste is dat zijn of haar wifi wel ingeschakeld staat, zodat de wifi sensoren ook daadwerkelijk de passanten kunnen meten. Tegenwoordig loopt bijna iedereen met  een smartphone, dus het resultaat zal erg betrouwbaar zijn, omdat er genoeg wordt gemeten. Een mooi meetmoment!

   

  Voor meer info : http://www.crumbbase.nl/

  Tags: ,

 • Coderen van producten

  Reacties uitgeschakeld voor Coderen van producten
  februari 16, 2015 /  Electronica en Computers
  Helado

  Als uw bedrijf groeit en groeit zult u merken dat er meer behoefte komt aan een goed codeersysteem. Zo kunt u uw zaken netjes en geordend houden en alles tot op zekere mate automatiseren. Een bekende vorm van coderen zijn streepjescodes.

  Streepjescodes zijn in 1952 uitgevonden in Amerika, ze waren bedoeld als vervanging voor de ponskaart. Het is een simpel systeem waarbij de ruimte tussen de streepjes, of juist de streepjes zelf als een code worden gelezen. Deze code wordt omgezet in een cijferreeks waarmee het product terug kan worden gevonden in de computer.

  De EAN (Europese Artikel Nummering) streepjescode is wereldwijd de meeste gebruikte standaard. Vrijwel alle producten in Nederland en België zijn voorzien van dit type nummering. Het is een reeks van dertiencijfers. Natuurlijk zijn er vele andere standaarden zoals bijvoorbeeld het 12 cijferig Amerikaanse UPC.

  Coding en marking komt op veel verschillende plekken terug. Niet alleen in de supermarkt zijn producten voorzien van een streepjescode, maar bijvoorbeeld ook ingecheckte koffers op een vliegveld wordt een streepjescode meegegeven die er voor zorgt dat de koffer in het juiste vliegtuig terecht komen. Ook tickets voor parkeer automaten zijn voorzien van een barcode die de inrijtijd bepaald en met een kleine aanpassing er voor zorgt dat men ook weer naar buiten kan rijden. Veel tickets zijn voorzien van een streepjescode om de authenticiteit aan te tonen, dit varieert van concert kaarten tot vlieg tickets.

  Een andere opkomst de smartphone heeft de populariteit van de streepjes code een nieuwe draai gegeven. Men kan nu zelf artikelen scannen, om bijvoorbeeld de prijs te checken of het artikel online te bestellen. Ook is het mogelijk om de codes op een andere manier te gebruiken zoals bijvoorbeeld in een wekker apllicatie waarbij de wekker pas stopt met rinkelen als er een bepaalde streepjes code gescand is.

  Nog even een biologisch wist je dat je: zebra’s zijn ondanks hun strepen niet te scannen omdat het om een uniek patroon gaat.

  Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/

  Tags: ,

 • De capaciteit van een Powerbank uitgelegd aan de hand van een iPhone 4S

  Reacties uitgeschakeld voor De capaciteit van een Powerbank uitgelegd aan de hand van een iPhone 4S
  augustus 29, 2014 /  Electronica en Computers
  Helado

  De belangrijkste factor in het aanschaffen van een Powerbank is de capaciteit. De capaciteit bepaalt namelijk het vermogen. Voordat je in de auto stapt om een Powerbank aan te schaffen is het slim om te weten hoeveel capaciteit je nodig denkt te hebben. Dat maakt de keuze in de winkel een stuk makkelijker. Omdat niet iedereen thuis is in de wereld van de capaciteit en vermogens leggen we in dit artikel de capaciteit van een Powerbank uit aan de hand van een iPhone 4S.

  Pouwerbank zorgt voor overdracht van stroom

  Zoals bekend moet de Powerbank worden opgeladen voordat hij gebruikt kan worden als mobiele oplader. Als de Powerbank is opgeladen bevat hij stroom die wordt overgedragen wanneer er een 5V apparaat aan wordt gekoppeld. De Powerbank zorgt dus voor overdacht van energie. De stroom die een iPhone 4S nodig heeft is 5V. In een optimale situatie zou de stroom die de Powerbank overdraagt ook 5V moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. De stroom die de Powerbank uitstuurt bedraagt slechts 3.7V. Tijdens het opladen van een iPhone 4S middels een Powerbank vindt er dus twee keer een conversie plaats: van 3.7V naar 5V en van 5V naar 3.7V. Daarnaast vraagt de stand-by-stand van de iPhone ook energie van de Powerbank Tijdens het opladen van een iPhone 4S is er dus sprake van vermogensverlies.

  Wat is het vermogensverlies van een Powerbank

  Gemiddeld moet je ervan uitgaan dat een iPhone 4S 50% is opgeladen met 80% van de stroom die de Powerbank bevat. Maar het vermogensverlies wat geleden wordt is afhankelijk van het soort batterij dat in de Powerbank zit.

  Tijdens het aanschaffen van een Powerbank is het goed om met bovenstaande zaken rekening te houden.

  Voor meer info : http://www.cubearray.com/koop-nog-geen-powerbank-voordat-je-dit-leest

  Tags: , ,

 • Laptoptas

  Reacties uitgeschakeld voor Laptoptas
  februari 10, 2014 /  Electronica en Computers
  Helado

  Professionele en stijlvolle laptoptassen

  Omdat een laptoptas van deugdelijke kwaliteit moet zijn, wilt u wat meer betalen voor een laptoptas met uitstraling en de juiste bescherming. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk laptoptassen te kopen in een lederen uitvoering. Dit geeft niet alleen de tas een duurzame waarde, maar houdt de spullen zoals een notebook of een tablet in optima forma. Er zijn meerdere afmetingen laptoptassen voor verschillende afmetingen notebooks. U moet voor u gaat bestellen altijd even goed kijken naar de afmeting van uw notebook.

  Er is dan ook een enorme keuze uit verschillende kleuren en designs, zodat u altijd een laptoptas kunt uitzoeken die helemaal bij uw persoonlijke smaak past. Ook kunt u kiezen uit meerdere compartimenten in de laptoptas. Hierdoor kan er naast een notebook ook nog papierwerk mee genomen worden. Ook is het handig om te kijken of de laptoptas ruimte biedt voor een kabel en een muis. Dit kan het werken onderweg een stuk gemakkelijker maken en overzichtelijker.

  De laptoptassen zien er elegant en exclusief uit door hun mooie en accurate afwerking. U haalt voor een prima prijs een mooie laptoptas in huis die vele jaren mee kan gaan. U kunt kiezen uit een hengsel die u met u hand kan vasthouden tijdens het wandelen van a naar b. Ook is het voor de langere afstand handig om een laptoptas aan te schaffen met een langer hengsel. Deze hengsels kunt u verstellen op de juiste maat. Hierdoor heeft u altijd het comfort wat u zoekt als u aan het wandelen bent. De laptop rugzakken blijven natuurlijk ook erg populair.

  Voor meer info : https://www.marington.nl/laptoptassen/

  Tags: , , ,