Helado.be
Image default
Woning en Tuin

Eigen zwemvijver samenstellen en laten bouwen

Dankzij de handige tool van Zwemvijverplanner in Meer was het nog nooit zo gemakkelijk om zelf een zwemvijver te bouwen en exact te weten hoeveel dit gaat kosten. Deze experten hebben zeer veel ervaring in het bouwen van dit soort vijvers en helpen je dan ook met veel plezier verder om samen met jou te kijken wat er allemaal mogelijk is. Elke tuin heeft namelijk andere afmetingen of vormen, waardoor sommige zwemvijvers beter passen dan andere.

Hoe stel je jouw eigen zwemvijver samen2

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat de afmetingen zijn van de zwemvijver die je voor ogen heeft. Je vult hiervoor zowel de lengte als de breedte in. Let wel op dat je hiervoor ook de filterzone bij rekent. Daarnaast kies je ook zelf de diepte van je zwemvijver. Dan zijn er drie opties wat betreft de vorm van de zwemvijver. Naast de vrije vorm kan je ook een zwemvijver bouwen met de filterzone langs de lange zijde of langs de korte zijde. Beide brengen vooral optische verschillen met zich mee. Dan kan je kiezen of je liever zelf de graafwerken uitvoert of dit door de experten laat doen. Als je binnen het budget wilt blijven en liever wat geld bespaart, doe je dit het best zelf. Ook de betonplaat kan je zelf gieten of door Zwemvijverplanner in Meer laten doen. Hetzelfde geldt voor de metselwerken langs de zijkant van de zwemvijver. Wat betreft de bezettingswerken bestaan er eveneens enkele opties. De buitenkant kan je zelf ruwer bezetten, aangezien deze tegen de grond komt. De binnenkant moet daarentegen glad bezet worden, omdat je hierin zal zwemmen. Ook dit kan je ook laten doen door experten. Aan de binnenkant kan je daarnaast ook nog kiezen voor andere afwerkingen, zoals EPDM-folie of Renolit Alkorplan2000.

Kom nog meer te weten over het samenstellen van je zwemvijver

Wil je toch eerst meer te weten komen over het bouwen van een zwemvijver vooraleer je jouw tuin openbreekt? Dan kan je alles erover lezen op hun website of hen contacteren. Ze zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar. Daarnaast hebben ze ook een contactformulier waar je al jouw vragen op kwijt kan.

https://www.zwemvijverplanner.be/