Helado.be
Image default
Energie

De voordelen van windenergie opwekken met een kleine windmolen

Nederland heeft vele alternatieven voor het opwekken van stroom in Nederland. Zo heb je zonnepanelen, maar ook heel veel windmolens. Nu is niet iedereen heel blij met die hele groot windmolens omdat ze het zicht belemmeren en niet per se heel mooi zijn. Is een kleine windmolen dan ook voldoende?

Stroom opwekken met een windmolen

Nederland heet zeeklimaat en heeft daardoor ook aardig wat wind in het land. Deze wind is niet leuk voor de mensen omdat het dan vaak koud is, tenzij het zomer is dan is het wel fijn. Het is alleen geweldig als je die wind ook ergens echt voor kan gebruiken. Zoals in dit geval bijvoorbeeld om stroom op te wekken.

Doordat de wind waait draaien de molens mee met de wind. Doordat ze draaien wekken ze stroom op. Deze stroom kun je dan ook gewoon gebruiken. Het is dan een milieuvriendelijke manier van stroom opwekken.  Dit wordt voornamelijk gedaan op boerderijen waar ze deze molens plaatsen in de wei omdat daar veel open ruimte is en vervolgens de stroom dat opgewekt wordt gebruiken. 

In principe kun je zeggen dat je in de winter het meeste baat hebt bij een windmolen omdat het dan vaak koud is en waait. In de zomer kun je het best op zon energie zitten met zonnepanelen omdat er dan veel meer zon is dan in de winter, en minder wind dan in de winter. Zonnepanelen plaats je op het dak waar de zon dus volop schijnt en windmolens plaats je op een open plek met veel wind. Lees hier alles over de voordelen van windenergie opwekken met een kleine windmolen.

Hoe regel ik zo een windmolen?

Er zit natuurlijk een bepaalde techniek in en je moet wel weten hoe en wat zodat je de stroom kunt gebruiken. Iedereen kan een windmolen plaatsen maar of ie dan ook functioneert zoals zou moeten dat is een tweede. De kleine windmolens bestaan al voor langere tijd alleen verbeterd de techniek zich constant.

Schakel EAZ wind in om je te helpen met het opbouwen van windmolens en het gebruik ervan voor de boerderij. Misschien dat je het wilt zonder een boerderij te hebben, ook dan kun je contact opnemen en kijken wat de mogelijkheden hierin zijn. Er zijn al honderden boeren die hier gebruik van maken. 

EAZ zorgt ervoor dat jouw boerderij voorzien is van een goed functionerende windmolen die precies werkt zoals jij wilt. Als er wat mis is, dan komen ze hem meteen maken. De molen moet voor langere tijd goed functioneren en hier dragen zij dan ook graag de zorg voor. Interesse in een windmolen gekregen inmiddels? Vind hier meer informatie over het bedrijf EAZ Wind.