Helado.be
Image default
Electronica en Computers

De capaciteit van een Powerbank uitgelegd aan de hand van een iPhone 4S

De belangrijkste factor in het aanschaffen van een Powerbank is de capaciteit. De capaciteit bepaalt namelijk het vermogen. Voordat je in de auto stapt om een Powerbank aan te schaffen is het slim om te weten hoeveel capaciteit je nodig denkt te hebben. Dat maakt de keuze in de winkel een stuk makkelijker. Omdat niet iedereen thuis is in de wereld van de capaciteit en vermogens leggen we in dit artikel de capaciteit van een Powerbank uit aan de hand van een iPhone 4S.

Pouwerbank zorgt voor overdracht van stroom

Zoals bekend moet de Powerbank worden opgeladen voordat hij gebruikt kan worden als mobiele oplader. Als de Powerbank is opgeladen bevat hij stroom die wordt overgedragen wanneer er een 5V apparaat aan wordt gekoppeld. De Powerbank zorgt dus voor overdacht van energie. De stroom die een iPhone 4S nodig heeft is 5V. In een optimale situatie zou de stroom die de Powerbank overdraagt ook 5V moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. De stroom die de Powerbank uitstuurt bedraagt slechts 3.7V. Tijdens het opladen van een iPhone 4S middels een Powerbank vindt er dus twee keer een conversie plaats: van 3.7V naar 5V en van 5V naar 3.7V. Daarnaast vraagt de stand-by-stand van de iPhone ook energie van de Powerbank Tijdens het opladen van een iPhone 4S is er dus sprake van vermogensverlies.

Wat is het vermogensverlies van een Powerbank

Gemiddeld moet je ervan uitgaan dat een iPhone 4S 50% is opgeladen met 80% van de stroom die de Powerbank bevat. Maar het vermogensverlies wat geleden wordt is afhankelijk van het soort batterij dat in de Powerbank zit.

Tijdens het aanschaffen van een Powerbank is het goed om met bovenstaande zaken rekening te houden.

Voor meer info : http://www.cubearray.com/koop-nog-geen-powerbank-voordat-je-dit-leest