Helado.be
Image default
ZZP

Aanmaningsbrief voorbeeld

AANMANINGSBRIEF VOORBEELD

Een paar jaar geleden ben ik mijn eigen onderhoudszaak gestart. Hiervoor werkte ik bij een bouwbedrijf. Eigen baas zijn, is altijd een droom geweest. Wel had ik veel geld nodig. Zo had ik een eigen bus nodig. Ook alle apparatuur die ik tijdens mijn dan werk nodig heb, moest ik aanschaffen. Gelukkig kreeg ik van de bank een lening. Ze verlangden dan wel een onzettend goed ondernemingsplan.
Toen het geld bij mij op de rekening stond, ging ik van start. De business op poten zetten was onzettend leuk. In de krant plaatste ik een advertentie. Je hebt veel opdrachten nodig voor genoeg inkomsten. Maar snel meldde zich toen de eerste klant. Van kleine tot grote opdrachten. Zo moest ik toen bij oude dame een keuken installeren. Bij een business kon ik toen alle kozijnen vervangen. Het liep erg goed en ik had er toen veel plezier in.
De administratie werd verzorgd door mijn vrouw. Zij hield toen heel erg goed in de gaten of alle nota’s betaald werden. Een aanmaningsbrief voorbeeld had ik toen nodig toen de eerste keer een wanbetaler naar voren kwam.

Een aanmaningsbrief voorbeeld downloaden

Buiten voordelen heeft het ondernemerschap ook nadelen. Vakantie opnemen is ontzettend verschrikkelijk
moeilijk. Het werk gaat niet door als je vrij neemt. Als je als ons geen personeel hebt dan. Je bent tevens niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Verzekeringen zijn haast onbetaalbaar.

Nog meer nadelen zijn:

1. Je moet alles zelf doen.
2. Als het even niet goed gaat, heb je ook geen salaris.
3. Veel bijkomende administratie.
4. De concurrentie moet je goed in de gaten houden.

Maar al met al heb ik er geen spijt van. Aan de boekhouding heb ik de grootste hekel. Alles inboeken en zorgen dat het allemaal klopt. Het moet wel, want anders heb je geen overzicht. En dan kom je snel in de problemen. Controleer altijd vreselijk goed. Of er goed op tijd betaald wordt. Wordt er niet betaald dan daarnaast ook geen geld. De vaste lasten worden wel gewoonweg afgeschreven.

Openstaande nota, en nu?

Toen ik voor de eerste keer een openstaande nota had. Moest ik hem toen maar afschrijven? Zal ik de klant gaan aanschrijven of bellen? Maar hoe precies, wist ik eigenlijk niet. En wat zet je in zo’n brief? Van Bill kreeg ik toen een heel erg goede voorbeeldbrief. De voorbeeldbrief moest ik toen aanpassen. En naar de debiteur verstuurd.
Maar de laatste aanmaning kreeg ik toen terug. De postbode kon hem niet bezorgen. Uit mijn administratie bleek dat debiteur al erg lang klant was. Debiteur was in de tussentijd naar een ander adres verhuisd. Dit had de klant niet doorgegeven. Ik vroeg mij wel af wat er met de bestelling was gebeurt. Hadden ze deze wel ontvangen? Ik nam telefonisch contact op met debiteur. Hij nam op en had de spullen wel ontvangen. De post had het pakketje wel naar het nieuwe adres gestuurd. Dat vond ik apart. Er bleek geen sprake van opzet. Nog die dag ontving ik de betaling. Ik heb me toen wel voorgenomen debiteuren eerst te bellen. Daarmee voorkom je dan veel ergernis.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html