Helado.be
Image default
Vervoer en transport

Aangepaste fietsen

Aangepaste fietsen

Als je een lichamelijke beperking hebt, waardoor je minder mobiel bent of moeite hebt met motoriek, kan jezelf verplaatsen soms lastig zijn. Gelukkig zijn hiervoor speciale voertuigen ontworpen: aangepaste fietsen. Dit zijn meestal driewielfietsen die speciaal ontworpen zijn voor jongeren én ouderen die moeite hebben met fietsen.

 

De voordelen van aangepaste fietsen

Aangepaste fietsen zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar. De belangrijkste verschillen zitten hier in de plaatsing van de wielen, het model, de uitvoering en de toevoegingen en accessoires.

Er kan worden gekozen tussen een fiets met één wiel voor en twee wielen achter, of een model met twee wielen voor en één wiel achter. Welke keuze er hier gemaakt wordt is geheel persoonlijk. Het heeft veel te maken met wat iemand fijn en mooi vindt. Het grote voordeel van een driewielfiets is dat hij een stuk stabieler is dan een gewone fiets: tijdens het rijden én tijdens het stilstaan kan hij niet omvallen. Ook sturen en bochten rijden wordt een stuk gemakkelijker. Aangepaste fietsen kunnen bovendien worden aangepast op een ieders persoonlijke behoeften: er kan een motor worden geplaatst voor extra hulp bij het trappen, en ook kunnen er handige draagmanden en fietstassen aan worden bevestigd. Op deze manier kan er niet alleen een persoon, maar ook een hoop bagage mee vervoerd worden! Dit maakt aangepaste fietsen geschikt voor het doen van boodschappen, het vervoeren van en naar werk, het maken van pleziertochtjes en nog veel meer andere activiteiten.

 

Schaf een fiets aan die bij u past!

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een fiets? Dan kunt u op het internet verschillende websites vinden die aangepaste fietsen aanbieden. Er zijn veel verschillende opties en modellen, zodat er altijd wel eentje bij zit die u mooi vindt. Schroom dus niet om u erin te verdiepen: u verplaatsen wordt een stuk gemakkelijker!

 

Voor meer info : http://www.huka.nl/producten

Gerelateerde artikelen

4 Tips voor het verkopen van een auto

Verhuizen via GoedkoopVerhuizen

Kartonnen dozen bestellen in Antwerpen